Oltchim pleacă în Turcia, Luminiţa Huţupan-Dinu îşi pregăteşte revenirea în poartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Huţupan Dinu se mândreşte cu Ştefania, fetiţa sa
Luminiţa Huţupan Dinu se mândreşte cu Ştefania, fetiţa sa

Anunţată încă dinaintea CM din Brazilia, revenirea Luminiţei Huţupan-Dinu în poarta Oltchimului devine tot mai probabilă. Pentru aceasta, cel mai bun portar din istoria handbalului, la feminin, trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică.

În vârstă de 40 de ani, cea care a ocupat funcţia de antrenor secund la Mondialele din Brazilia mărturisea în timpul Trofeului Carpaţi din noiembrie trecut că ar dori să revină în poarta Oltchimului şi să se califice din nou în finala Ligii Campionilor. "Dacă voi primi o propunere concretă din partea conducerii clubului, o voi accepta imediat", spunea atunci jucătoarea care a fost campioană a Europei de trei ori, cu Ljubljana (2001, 2003) şi Skopje (2002).

Preşedinte la Oltchim, Petre Berbecaru a declarat tot atunci, pentru "Adevărul", că revenirea Luminiţei este posibilă. "Nimeni nu se îndoieşte de valoarea ei. De asemenea, are şi o mare experienţă. Important este ca ea să atingă greutatea optimă. Fiind antrenor al portarilor, la naţională, ea oricum se pregăteşte alături de ei".

Oltchim va pleca mâine, în Turcia, în timp ce Luminiţa Huţupan-Dinu va rămâne la Rm. Vâlcea pentru a se pregăti fizic, pe cont propriu. "Luminiţa îşi doreşte foarte multe să revină. Noi am fi de acord, dar să nu uităm că sunt mai bine de doi ani de când a renunţat la handbal, iar între timp a şi născut. Practic, ar fi ca şi cum ar lua-o de la început cu pregătirea. Toată lumea vorbeşte despre asta, dar cel mai important este ca ea să poată. Noi plecăm joi în Turcia, în cantonament, iar ea va rămâne să se pregătească. Va avea nevoie de timp să revină la forma extraordinară, care a consacrat-o", a declarat antrenorul Radu Voina, tehnicianul campioanei făcând referiri şi la starea de sănătate a jucătoarelor din lotul echipei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite