Oltchim a surclasat pe Itxako şi a câştigat grupa din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de handbal Oltchim Rm. Vâlcea s-a impus cu 30-22 în faţa lui Itxako (Spania), astăzi, în ultimul meci contând pentru faza I a Ligii Campionilor. Cele două formaţii s-au calificat, dar campioana României a făcut-o din postura câştigătoarei de grupă.

Partida cu Itxako a avut o conotaţie specială pentru pivotul Ionela Stanca, fiind ultima din actuala stagiune, inclusiv la echipa naţională, deoarece este însărcinată. În ultimul minut de joc, interul Patricia Vizitiu a fost accidentată grav, după ce a recepţionat o lovitură la faţă cu piciorul de la portarul advers, Milencovici.

Marcatoare: Oltchim - Ardean Elisei 10 goluri, Ozel 6, Chirilă 4, Vizitiu 3, Manea 2, Jovanovici 1, Curea 1, Brădeanu 1, Nechita 1, Managarova 1; Itxako - Barbosa 7 goluri, Aguilar Diaz 5, Martin 3, Zebici 3, Pinedo 2, Pena 2.

Campioana României reuşise să se impună (25-22) şi în primul meci direct, disputat la mijlocul lunii octombrie, în Spania.

În urma acestei victorii, Oltchim a terminat pe primul loc în grupă ceea ce îi asigură adversari care sunt, teoretic, mai uşori în faza următoare (două echipe de pe locul 2 şi o câştigătoare de serie).

Tragerea la sorţi a grupelor principale va avea loc în 15 noiembrie.

O mare parte dintre jucătoarele Oltchimului se vor prezenta mâine, la reunirea lotului naţional, urmând ca la sfârşitul săptămânii să participe la Trofeul Carpaţi, ultima competiţie de pregătire înaintea CM din Brazilia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite