Naţionala feminină de handbal va intra în prima sau a patra urnă valorică la JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care va ocupa locul 1 sau 2 la turneul de calificare la JO de la Londra (Lyon, 25-27 mai), echipa feminină de handbal a României va fi plasată fie în prima urnă valorică, fie în cea de-a patra la tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic.

Tragerea la sorţi a grupelor la handbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra este programată în 30 mai, la Crystal Palace National Sports Centre, din capitala britanică. În timp ce turneele preolimpice masculine s-au desfăşurat deja, fiind cunoscute toate cele 12 participante la JO, handbalul feminin urmează să-şi desemneze ultimele şase echipe calificate în cadrul turneelor preolimpice, din intervalul 25-27 mai, în Franţa (Lyon), Spania (Gudalajara) şi Danemarca (Aalborg).

Forul internaţional de profil a anunţat joi componenţa urnelor valorice, naţionala României, dacă se va califica, urmând să facă parte din prima sau a patra urnă valorică, după cum urmează:

Urna 1: Norvegia, echipa de pe locul I la turneul de la Lyon

Urna 2: echipa de pe locul I la Guadalajara, echipa de pe locul I la Aalborg

Urna 3: echipa de pe locul II Gudalajara, echipa de pe locul II la Aalborg

Urna 4: Marea Britanie, echipa de pe locul II la Lyon

Urna 5: Suedia, Brazilia

Urna 6: Angola, Coreea de Sud.

Pentru calificarea la JO se va lupta astfel: la Lyon, unde va juca şi România, cu Franţa, Muntenegru şi Japonia, la Guadalajara, Spania, Croaţia, Olanda şi Argentina şi la Aalborg, Danemarca, Rusia, Tunisia şi Republica Dominicană.

Primele două clasate din fiecare din cele trei turnee obţin calificarea la JO de la Londra. Cele şase echipe naţionale deja calificate sunt: Marea Britanie (naţiune gazdă), Norvegia (campioană mondială), Coreea de Sud (reprezentanta Asiei), Angola (campioana Africii), Brazilia (reprezentanta Pan America) şi Suedia (reprezentanta Europei).

Urnele valorice la tragerea la sorţi a competiţiei olimpice masculine au următoarea componenţă:

Urna 1: Franţa, Spania

Urna 2: Suedia, Croaţia

Urna 3: Islanda, Ungaria

Urna 4: Serbia, Marea Britanie

Urna 5: Danemarca, Argentina

Urna 6: Coreea de Sud, Tunisia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite