Handbalistele s-au revanșat în fața Serbiei: 21-19 în preliminariile CE 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de handbal a României a învins cu 21-19, la Drobeta Turnu Severin, reprezentativa similară a Serbiei, în cea de-a patra partidă din preliminariile Campionatului European din 2012.

Povestea din meciul tur s-a repetat, în sensul că tricolorele au jucat mai slab până la pauză. Serbia a fost echipa dominantă în primul sfert de oră (0-2 şi 3-5), în care tricolorele şi-au intrat mai greu în ritm, dar până la urmă au reuşit să preia conducerea, 6-5. Pivotul Oana Manea a fost principala armă a echipei lui Radu Voina, care a continuat testarea mai multor jucătoare tinere, în perspectiva turneului preolimpic (9-7, min. 20). Au urmat însă minute de joc pline de greşeli pentru România, care s-a văzut egalată şi condusă în minutul 26 (9-10). După 30 de minute, 10-11, cu momente confuze în joc înaintea pauzei, care l-au exasperat pe antrenorul României.

Talida Tolnai, intervenții salvatoare

La reluare, în poartă a intrat Talida Tolnai, care a reuşit cu câteva parade să-şi motiveze coechipierele, 14-13 (min.41), după un contraatac al Adei Nechita. Serbia a fost însă greu de depăşit, la fiecare efort al tricolorelor de a se detaşa revenind rapid, 15-16 (min. 45).

Miza ocupării primului loc în grupă a crescut tensiunea cu fiecare minut, fiecare reuşită a handbalistelor românce fiind aplaudată cu frenezie de suporteri (18-17, min. 50). "Hai fetelor, hai acum, nu mai e mult!", le-a spus antrenorul Radu Voina jucătoarelor sale la time-out. Cu cinci minute înaintea finalului, tabela arăta egalitatea, 19-19, cu momente din ce în ce mai dramatice în joc.

Sârboaicele au luptat pentru fiecare minge, chiar dincolo de limita regulamentului, dar nu au putut învinge, România câştigând cu 21-19.

Au marcat pentru naționala noastră Băbeanu 6 goluri, Manea 5, Chintoan 3, Nechita 2, Brădeanu 2, Zamfir 1, Vădineanu 1, Farcău 1În celalalt meci din grupă disputat sâmbătă, Portugalia a învins cu 31-23 Grecia.

După patru etape, pe primul loc în grupa a 2-a se află tot Serbia, urmată de România, ambele cu câte 6 puncte.

România va juca ultimele două meciuri din preliminarii în deplasare, cu Portugalia, în 30 mai, respectiv cu Grecia, pe teren propriu, în 2 iunie.

Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie. La turneul final sunt calificate din oficiu campioana europeană Norvegia şi naţiunea gazdă, Olanda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite