Mai avem o speranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a învins Ucraina, 40-32, şi trebuie să învingă Norvegia, pentru a merge în semifinale. Tricolorele au câştigat aseară al patrulea meci de la Europenele din Macedonia.

După ce ne-am împotmolit în faţa Spaniei, aseară fetele lui Radu Voina au căpătat iar gustul victoriei. Cu o mişcare mult mai bună în teren, tricolorele au reuşit să-şi treacă la Campionatele Europene din Macedonia a patra victorie în faţa Ucrainei, cu scorul de 40-32 (17-18). Handbalistele noastre au avut un început de meci bun.

Narcisa Lecuşanu a deschis parada golurilor în minutul 3, cu o aruncare nu foarte puternică, însă bine plasată. Au urmat-o Oana Manea, care a luat prim-planul adversarelor sale în cea mai mare parte a timpului, fructificându-şi aruncările prin semipiruete de mare clasă.

Româncele au ieşit pe atac cu torpilele aruncate de Elisei, Meiroşu şi Neagu, distanţându-ne chiar la patru goluri în minutul 13, scor 10-6. O primă repriză în care ritmul jocului a fost impus de românce până în minutul 25.

Din păcate, defensiva nu a fost la aceeaşi înălţime, lăsând ucrainencele să se apropie pas cu pas şi chiar preluând conducerea. La pauză, handbalistele noastre au intrat la vestiare conduse, 17-18.

S-au dezlănţuit după pauză

Pauza a fost un sfetnic bun pentru tricolore, fetele lui Radu Voina descătuşâ­n­du-se pur şi simplu în repriza a doua. Cu o Carmen Amariei Lungu reinventată, faţă de meciul cu Spania,  şi o apărare mult mai  atentă, handbalistele noastre au luat frâiele partidei în mâini, nemailăsând niciun fel de speranţe ucrainencelor. Scor final 40-32.

Pentru a nu mai avea emoţii că vom juca în semifinale, fază în care nu am mai fost din 2000 când turneul a fost organizat la Bucureşti, şi pentru a nu mai sta la mâna celorlalte selecţionate, România are nevoie, astăzi, de o victorie în faţa reprezentativei Norvegiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite