Handbal: Voina, supărat pe jucătoare după Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Radu Voina, s-a arătat deranjat de atitudinea unor jucătoare la meciurile de la Cupa Mondială şi spune că ar trebui făcute schimbări în lot pentru Campionatul Mondial, dar nu există înlocuitoare.

După ce a câştigat două trofee consecutive la Cupa Mondială, o competiţie cu caracter amical care are loc anual în Danemarca, România a încheiat ediţia din acest an fără nicio victorie, fiind eliminată în faza grupelor.

Tehnicianul Radu Voina a fost extrem de nemulţumit la finalul ultimului meci, cel cu Norvegia, de joi seară, pierdut de tricolore cu 21-33. Nu însă din cauza rezultatului ci a modului în care jucătoarele s-au prezentat în teren.

"Am avut parte de meciuri adevărate şi am vrut să vedem unde suntem, unde ne aflăm şi, chiar am văzut. Dacă vom înţelege că trebuie să facem ceva în plus, probabil ne vom putea schimba. Atitudinea este cea care deranjează, nu înfrângerile", a spus Radu Voina pentru Mediafax.

Acesta a menţionat că această competiţie are doar un rol de pregătire în vederea întâlnirilor oficiale. „Pe de altă parte, sigur că nu ne încântă cele trei înfrângeri, dar au mai fost destule rezultate surpriză la Cupa Mondială. Anii trecuţi am câştigat Cupa Mondială, dar apoi ce am făcut la competiţiile oficiale? Nu mare lucru! Sigur, n-o să fiu ipocrit acum, să spun că de-asta am pierdut, ca să avem meciuri oficiale bune la Mondialele din decembrie", a adăugat tehnicianul român.

Voina a precizat că ar trebui făcute unele modificări în lot, în vederea Mondialelor, dar nu există o bază de selecţie mai largă. „Ar trebui să facem schimbări în lot înaintea Campionatului Mondial, dar de unde jucătoare? Pe acestea le avem şi cu ele trebuie să luptăm. Dacă am avea 20-25 de jucătoare în rezervă, ca Rusia sau Franţa, ne-am permite. Am întâlnit echipe puternice, dar după cum spuneam, rezultatele surpriză înregistrate, nu pot da o imagine completă pentru Mondiale", a mai spus Voin

Naţionala României a jucat în grupa A, la Cupa Mondială de la Aarhus, încheind pe ultimul loc, cu zero puncte, după înfrângerile cu Franţa (25-30), Germania (29-31) şi Norvegia (21-33).

Norvegia şi Rusia au încheiat pe prima poziţie în grupe, iar Franţa şi Spania pe locul secund. Astfel, în semifinalele de sâmbătă se vor duela Spania-Norvegia, respectiv Rusia-Franţa. Finalele vor avea loc duminică.

Câştigătoarea competiţiei va fi recompensată cu 25.000 de euro, finalista cu 15.000 de euro, iar ocupanta locului trei, cu 5.000 de euro.

În 2009 şi 2010, România a câştigat Cupa Mondială, de fiecare dată depăşind Norvegia în finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite