Se vede o medalie la orizont

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină s-a calificat la turneul final din China, trecând de Belarus în meciurile de baraj.Revenirile extremei Cristina Vărzaru şi a pivotului Ionela Gâlcă în echipa naţională ne dau mari speranţe în obţinerea unei medalii la Campionatul Mondial din luna decembrie.

Sub privirile preşedintelui Traian Băsescu şi a multora dintre gloriile handbalului românesc, “tricolorele” au câştigat, sâmbătă, în Sala Polivalentă, fără emoţii meciul retur al barajului cu Belarus, scor 38-32, şi s-au calificat astfel la turneul final al Campionatului Mondial, ce se va disputa în China în perioada 5-20 decembrie. 

Aspectul cel mai important îl reprezintă însă revenirea, cu succes, în prima garnitură a României a două jucătoare de talie mondială, Cristina Vărzaru şi Ionela Gâlcă. Cele două au marcat împreună 11 goluri în returul cu Belarus, , demonstrând astfel că Radu Voina a făcut o alegere foarte inspirată atunci când a insistat mult pentru revenirea celor două la echipa naţională.

 „E prea devreme să vorbim de o medalie în China, dar trebuie însă să fim optimişti, pentru că e o generaţie care mai are încă un cuvânt de spus în handbalul feminin”, a spus diplomatic selecţionerul Radu Voina.

Titulară după trei ani la echipa naţională, Cristina Vărzaru s-a declarat foarte fericită de calificarea “tricolorelor” la Mondiale, dar a recunoscut că obţinerea unei medalii la turneul final nu va fi chiar o floare la ureche.

„Sper ca genunchiul să mă ţină de acum încolo şi să pot juca. Eu cred că acum e timpul să nu mai visăm, ci să muncim ca să câştigăm o medalie la aceste mondiale”, a afirmat câştigătoarea Ligii Campionilor din acest an, Cristina Vărzaru.

La a 19-a ediţie a Campionatului Mondial, România ar putea alinia astfel , o garnitură realmente formidabilă: Paula Rădulescu (portar) – Cristina Vărzaru (extremă dreaptă), Ramona Maier (extremă stânga) – Carmen Amariei (inter dreapta), Cristina Neagu (inter stânga) - Narcisa Lecuşanu (centru) – Ionela Gâlcă ­(pivot).

Avem soluţii după retragerea lui Huţupan

Nevoit să caute o soluţie de avarie pentru postul de portar după ce Luminiţa Huţupan-Dinu, “îngerul păzitor” al buturilor naţionalei în ultimii 15 ani, s-a retras oficial din activitatea sportivă cu ocazia meciului cu Belarus, Radu Voina a optat pentru o formulă alternativă cu Paula Rădulescu (29 de ani) şi tânăra Mihaela Smedescu (22 de ani), ambele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cele două au dat un randament bun ­şi au demonstrat că se poate conta pe ele în viitorul apropiat.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite