Oltchim, eliminată din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a fost surclasată în deplasare de Buducnost Podgorica, scor 33-21 (16-9) şi a ratat astfel calificarea în semifinalele competiţiei. Revenirea lui Radu Voina pe banca tehnică a grupării vâlcene nu a produs şocul pozitiv de care aveau nevoie Vizitiu&Co.

Cu moralul la pământ după demiterea Anjei Andersen, "galacticele" au fost o pradă uşoară în infernul creat de 6.000 de suporteri ostili în arena "Moraca" din Podgorica. Gazdele "ne-au luat pe sus" încă din startul meciului şi au pus repede pe tabelă un avantaj liniştitor de cinci goluri la jumătatea primei reprize (9-4). În minutul 20, Oana Manea a părăsit pentru câteva minute terenul pentru a îşi schimba tricoul sfăşiat de muntengrence.

Arbitrii au penalizat apoi jocul foarte agresiv al gazdelor şi au dictat cinci eliminări de două minute până la finalul primei părţi. Oltchim nu a profitat însă de superiorităţile numerice, ratând deseori în situaţii de unu la unu cu portarul advers şi Buducnost conducea cu 16-9 la pauză. Partea secundă a continuat după acelaşi scenariu de groază. Dokici a primit cartonaş roşu pentru trei eliminări, dar acest lucru nu a mai continuat decât la capitolul statistică.

Au marcat pentru Oltchim: Vizitiu 5, Manea 4, Maier 3, Stanca 2, Fiera 2, Özel 2, Beşe 1, Elisei 1 şi Nechita 1.

Semifinaliste în 2009 şi finaliste în 2010, "galacticele" ratează astfel calificarea în careul cu aşi în acest sezon, iar viitorul nu pare tocmai roz.

S-au stabilit semifinalistele
În cealaltă grupă, ETO Györ (Ungaria) şi Larvik (Norvegia), semifinaliste în ediţia trecută a Ligii Campionilor, şi-au asigurat deja matematic calificarea în careul cu aşi înaintea ultimei etape. Formaţia maghiară, unde activează Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon, va termina în proporţie de 99% grupa pe primul loc şi va întâlni în semifinale pe Buducnost, în timp ce Larvik va da piept cu Itxaco.

Final 33-21!!! Buducnost umilește Oltchim cu o aeriană în ultimele secvenețe ale jocului. oltchim părăsește competiția indiferent de rezultatul din ultimul meci, cel cu Krim care va fi de palmares. Itxako și Buducnost merg în semifinale.

Min 59 32-21 Oltchim joacă în patru după o dublă eliminare.

Min 58 32-21 Popovic de la șapte metri.

Min 58 31-21 GOOL Oltchim. Ada Nechita la prima reușită

Min 57 31-20 Popovic marchează doar al treilea gol al său în acest meci, dar a jucat extraordinar pentru coechipierele sale.

Min 57 30-20 GOOOL Adina Meiroșu dar doar după ce Bulatovic a mai trimis o torpilă de la mare distanță.

Min 55 29-19 Ratăm un contraatac printr-o pasă greșită. E dezastru. Umilință pentru Oltchim.

Min 54 28-19 GOOOL Oana Manea, care a ”furat” o minge pierdută inițial de Ozel și a marcat de pe semicerc. Deși în prima jumătate Patricia Vizitiu a fost principala marcatoare a Oltchimului, ea a evoluat foarte puțin în această repriză a doua.

Min 52 28-18 Gol Buducnost de la 7 metri. A fost o eroare la foaia oficială. În dreptul Oltchimului pe tabelă au apărut 19 goluri. După golul lui Ozel, Oltchim nu a mai marcat, dar pe tabelă a apărut 19.

Min 49 27-18 GOOOL Oltchim. Ozel marchează după o pătrundere în forță. Apoi tot ea ratează un șut de la distanță care lovește bara. Am avut 5 bare în acest meci

Min 48 27-17 Bulatovici reface diferenâa de 10 goluri cu o bombă de la 10 metri direct la vinclu. Time-out Voina. Care le ceartă pe jucătoare pentru apărare. În atac se va juca cu doi pivoți

Min 47 26-17 GOOOOL Oltchim. Oana Manea pe contraatac din pasa lui Ozel. Dar primim din nou gol.

Min 46 25-16 Ratăm de la șapte metri prin Ramona Farcău. A vrut să tragă printre picioare, Knezevici a strâns picioarele și a respins.

Min 46 25-16 GOOOL Oltchim. Ozel excelentă acțiune individuală, dar Radicevic ne dă gol imediat. Djokici eliminată, cu cartonaș roșu pentru trei eliminări.

Min 46 24-15 Primim gol de pe extremă.

Min 45 23-15 GOOOL Oltchim. Oana Manea pe contraatac, în sfârșit!!!! Ne apărăm bine dar ratăm un nou contraatac, de această dată pe pasă greșită.

Min 43 23-14 Ne apărăm excelent dar Ramona Farcău întregește seria ratărilor pe contraatac unu la unu cu portarul Knezevic.

Min 42 23-14 Nu reușim să ne apropiem și Dokic marchează din nou. Adina Meiroșu se grăbește și ratează de la mare distanță

Min 41 22-14 GOOOOOL Ramona Farcău de la șapte metri după ce Talida Tolnai a scos tot de la șapte metri la poarta cealaltă.

Min 40 22-13 GOOOOL Vizitiu, dar Jovanovic nu se lasă

Min 39 21-12 Knezovici face minuni în poartă la Buducnost. Scoate în fața Oanei Manea și apoi oprește mingea între șold și bară la aruncarea Ramonei Farcău. Incredibil.

Min 38 21-12 GOOOL Oltchim. Ramona Farcău de la șapte metri. Avem superioritate numerică.

Min 37 21-11 Deja Buducnost se distrează. Jovanovic trage de la 9 metri în vinclu. am luat goluri numai de la 9 metri dar apărarea nu s-a modificat deloc în acest sens.

Min 36 20-11 Luăm din nou gol foarte ușor...

Min 36 19-11 GOOOL Oltchim. Manea de pe semicerc!

Min 35 19-10 Buducnost face spectacol. Radicevic boltă peste Tolnai, de pe centru.

Min 34 18-10 Jovanovic trimite o torpilă de la mare distanță după o combinație rapidă cu Popovic care a tras apărarea după ea. Pidpalova greșește din nou.

Min 33 17-10 Ratăm de la șapte metri prin Elisei!

Min 32 17-10 Dokici de pe semicerc, după ce ne-am grăbit din nou pe o posesie câștigată și am pierdut mingea...

Min 31 16-10 GOOOOL Oltchim Ramona Farcău pe contraatac.

După primele 30 de minute Oltchim e foarte departe de victoria care i-ar aduce calificarea în semifinalele Ligii. Ratările din poziții de unu la unu cu portarul, lipsa comunicării în apărare, unde am ”reușit” să luăm gol când aveam superioritate de două jucătoare pe teren și multe mingi pierdute în atac sunt cauzele pentru care Buducnost conduce la șapte goluri. De reținut că Bojana Popovic, principala armă ofensivă a gazdelor nu a marcat niciun gol până la pauză!!!! Pentru noi au punctat Vizitiu: 4 goluri, Stanca 2, Beșe, Elisei și Meiroșu.

Min 30 16-9 scor la pauză după ce am mai primit un gol de pe extremă.

Min 29 15-9 Luăm gol din șapte metri.

Min 28 14-9 Dezastru pe relația unu la unu. Ada Nechita ratează!

Min 27 14-9 Apără Tereza Tamaș extraordinar.

Min 26 14-9 Meiroșu ratează incredibil din extremă dintr-o poziție favorabilă. Ratăm din nou în superioritate, Buducnost a avut 5 eliminări până acum, față de una singură pentru Oltchim.

Min 25 14-9 Dokici de pe semicerc, după o combinație rapidă.

Min 24 13-9 GOOOOL Vizitiu!!! Meci senzațional reușit de Patricia. Bulatovici însă dă bară gol de la aproape 10 metri.

Min 21 12-8 GOOOOOOL Patricia Vizitiu!!!! Oana Manea a ieșit de pe teren cu tricoul sfâșiat.

Min 20 12-7 Primim gol în inferioritate, după un fault pe semicerc iar Ada Nechita ratează de pe semicerc, Knezovic a scos aproape jumătate din șuturile trase de Oltchim, procentaj 45 la sută.

Min 19 11-7 Jovanovic trage de la distanță și marchează. 4 goluri marcate de la 9 metri de gazde din 9 șuturi. Avem superioritate, Bulatovic eliminată.

Min 17 10-7 GOOOOL Oltchim. Valeria Beșe, superb de la 8 metri.

Min 16 10-6 GOOOOL OLTCHIM. Stanca de pe semicerc. Dar am reușit să luăm gol în 6 contra 4. Ce lipsă de comunicare în apărarea Oltchimului.

Min 15 9-5 GOOOOOL Oltchim. Elisei din 7 metri și avem pentru 90 de secunde superioritate de 6 contra 4

Min 14 9-4 Oltchim are 4 mingi pierdute față de una singură a gazdelor. Avem superioritate două minute, după ce Vizitiu a fost faultată de Bojana Popovic.

Min 14 9-4 Gazdele marchează din 7 metri.

Min 13 8-4 GOOOL Oltchim Vizitiu a punctat pentru vâlcence

Min 12 8-3 Bulatovic rupe plasa din nou cu o bombă de la aproape 10 metri. Oare când se va cere time-out. Oltchim de dezorganizată în apărare.

Min 11 7-3 Tolnai salvează senzațional dar Ozel se grăbește pe atac și trage în bară de la 9 metri.

Min 9 7-3 Dokici marchează din nou. E nevoie de time-out!!!!

Min 9 6-3 Radicevic marchează ușor de pe semicerc. Pidpalova e ieșită din meci, a doua mare greșeală, minge pierdută.

Min 8 5-3 Bulatovic se dezlănțuie. apărarea Oltchimului nu face pasul la una dintre gurile de foc ale gazdelor care are mult spațiu la 9 metri pentru aruncările sale puternice. Stanca ratează de pe semicerc.

Min 7 4-3 Stanca s-a aparat senzațional, contrataac Oltchim dar Ozel ratează în situație de 1 la 1 cu portarul advers. Incredibil!!!!!!

Min 6 4-3 Bulatovic din 7 metri pentru Buducnost

Min 6 3-3 GOOOOOOL Oltchim. Adina Meiroșu se luptă superb pe semicerc și marchează

Min 5 3-2 Gazdele marchează din nou de pe extremă.

Min 4 2-2 GOOOOL Oltchim. Stanca de pe semicerc, după ce Popovici adusese avantaj pentru gazde.

Min 3 1-1 Ozel a ratat dar Popovic trimite în bară și egalitatea se menține.

Min 2 1-1 Bulatovic egalează pentru gazde

Min 1 0-0 GOOL Oltchim! Patricia Vizizitiu

20.28 Michal Badura și Jaroslav Ondogrecula, ambii din Slovacia, vor oficia această partidă. Partida va începe în câteva momente.

20.15 Pentru a fi siguri că vor beneficia de susținerea fanilor în număr cât mai mare, cei de la Buducnost au lăsat intrarea liberă la această partidă.

Buducnost Podgorica pare avantajată din cauza faptului că vor evolua pe teren propriu, în faţa a cel puţin 6000 de fani. Muntenegrencele joacă şi ele la victorie pentru a putea spera la penultimul act al competiţiei, deoarece se luptă direct cu româncele pentru semifinale, iar în ultima etapă o vor întâlni pe Itxako, deja calificată.

Mai citeşte:

Popovici: „Putem profita de situaţia de la Oltchim"

Voina: "Mergem la Podgorica ca la război"

Voina: "Am acceptat să preiau Oltchimul în interesul echipei naţionale"

Itxako, prima echipă calificată în semifinalele Ligii Campionilor

Revenit la Oltchim după experienţa Anja Andersen, Radu Voina a abordat stilul său, convocând 4 extreme şi 2 pivoţi de meserie. Astfel, lotul echipei vâlcene pentru duelul de la Podgorica este: Tolnai, Pislaru - portari, Nechita, Farcau, Elisei, Curea extreme, Manea, Stanca pivoţi, Vizitiu, Geiger, Luca, Beşe, Pidpalova, Meiroşu, Ozel, Gatzel linia de 9m.

Două dintre aceste jucătoare vor rămâne în tribună, întrucât pe lista oficială a partidei vor fi înscrise doar 14. La Cluj, nu au făcut parte din lot Patricia Vizitiu şi Iulia Curea.

Radu Voina crede că Oltchim poate pleca victorioasă din Muntenegru. "Vom încerca imposibilul, va fi extrem, extrem de greu. Speranţa moare ultima, nu există echipă invincibilă, orice echipă din lume mai face câte un pas greşit. Minuni s-au mai văzut, dar totul depinde de fete", a mărturisit el.

Melinda Giger spune că evenimentele anterioare au zguduit echipa, dar acest lucru ar trebui mai degrabă se le motiveze. "Ultimele evenimente ne-au marcat un pic, dar trebuie să trecem peste tot. Ştim că trebuie să reuşim un rezultat bun şi vom face totul pentru a reuşi acest lucru", a spus interul stâng al campioanei României.

Anja nu va asista la meci

Cu toate că în primă instanţă fosta antrenoare a "galacticelor" şi-a anunţat intenţia de a participa la acest meci, gest care ar fi confirmat zvonurile conform cărora daneza urmează să preia echipa muntenegreană, Anja Andersen s-a răzgândit motivând prin faptul că nu şi-ar dori să fie subiect de discuţii pentru nimeni, a scris presa din ţara sa natală.

4-1 pentru Oltchim

În istoria confruntărilor Oltchim-Buducnost, vâlcencele conduc în clasament cu 4-1. Româncele au reuşit însă trei victorii pe teren propriu şi numai una în deplasare. Singurul succes al campioanei Muntenegrului a avut loc în "Moraca Hall", arena unde se va disputa întâlnirea dea diseară.

Buducnost, favorită la pariuri datorită absenţei Cristinei Neagu

image

Bookmakerii nu le acordă prea multe şanse handbalistelor românce şi unul din motive este şi absenţa Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010. Aceasta nu a făcut deplasarea şi va lipsi încă o lună de pe teren.

                                                                        1        x        2

Partida RK Buducnost v Oltchim Valcea 1.30 12.00 4.00

CLASAMENT

1. Itxako Estella 5 4 0 1 133-127 8p
2. Buducnost 4 2 0 2 118-117 4p
3. Oltchim Rm. Vîlcea 4 2 0 2 99-98 4p
4. Krim Ljubljana 5 1 0 4 146-154 2p

* primele două clasate se califică mai departe
Ultima etapă: Buducnost-Itxako (19 martie), Krim Ljubljana-Oltchim (20 martie)

Meciul începe la ora 20.30 şi este transmis de postul de televiziune DigiSport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite