Exclusiv / Novanc: “Sârbii au promis că ne rup oasele!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Novanc
Marius Novanc

Victorioşi în prima manşă a sferturilor Cupei Cupelor contra lui HC Kolubara, scor 31-26, steliştii vor avea un retur de foc. Iritaţi de jocul bărbătesc practicat de "roş-albaştrii" la Chiajna, sârbii i-au ameninţat pe aceştia cu o corecţie fizică în meciul de sâmbătă seară de la ora 20.30.

Adevărul: Aveţi cinci goluri avans după meciul tur. Cât contează acest avantaj în ecuaţia calificării?
Marius Novanc: Nu suntem nici pe departe liniştiţi, este o diferenţă care se poate remonta în doar câteva minute de neatenţie. Ne aşteaptă un meci infernal, sârbii au un public fanatic şi atmosfera în sală va fi incendiară. În plus am primit ameninţări din partea lor că ne vor rupe oasele pentru că li s-a părut că am jucat dur în prima manşă.

Cum trebuie abordat meciul în asemenea condiţii?
Nu ne este frică de ei, handbalul este un joc bărbătesc şi nu ne vom da la o parte sub nicio formă. Vom lupta cu toate mijloacele până la ultima secundă pentru a juca mult visata semifinală. Dacă suntem montaţi şi uniţi, cred că ne putem atinge obiectivul.

Care este principalul pericol pentru poarta noastră?
Nedeljko Jovanovici, un centru de 40 de ani, care a mai jucat prin Germania şi Spania. Se mişc bine pentru vârsta lui, are un fizic impunător şi ştie foarte mult handbal. Toate acţiunile tactice pleacă de la el şi va trebui anihilat cumva.

Sunt şanse reale să câştigaţi trofeul în acest sezon?
Sincer nu, eu sunt realist. Pentru noi este un mare lucru că am ajuns şi până aici. Gummersbach, Portland şi Granollers sunt mult peste noi. Handbalul se joacă şi de la nouă metri şi noi nu avem jucători exponenţiali pe acest post. În handbalul modern, o echipă trebuie să aibă nimim cinci interi de calibru, iar noi am rămas şi fără Şania în acest sezon.

Novanc vrea să plece de la Steaua în vară
Contractul lui Novanc cu gruparea militară expiră la finalul acestui sezon. Fost jucător în Ungaria la Pick Szeged şi Békéscsaba, pivotul echipei naţionale este decis să încerce o nouă experienţă peste hotare. "Simt nevoia unei provocări, să joc într-un campionat mai puternic şi cred că Ungaria este o opţiune bună deorece acolo sportul este tratat cu mult respect din toate punctele de vedere", afirmă Novanc.

Carte de vizită Marius Novanc
Data şi locul naşterii: 8 noiembrie 1980, Arad
Înălţime şi greutate: 1, 94 metri / 102 kilograme
Câştigător al Cupei Challenge cu Steaua în 2006
Campion al României cu Steaua în 2008
A jucat în Ungaria la Pick Szeged şi Békéscsaba
Are 66 de meciuri şi 143 de goluri la echipa naţională

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite