Campioana Europei Viborg HK, eliminată din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoarea ediţiei trecute a Ligii Campionilor, formaţia daneză Viborg HK a fost eliminată deşi a învins formaţia Dinamo Volgograd (Rusia), scor 36-29 (14-17), în ultimul meci din grupa preliminară A.

Pentru a mai putea spera la calificare, Viborg avea nevoie de o victorie la 9 goluri diferenţă, după ce în tur pierduse în Rusia la opt goluri (33-41). Miracolul nu s-a produs, lotul măcinat de accidentări al campioanei Europei fiind principalul motiv al ratării calificării în grupele principale. Dinamo Volgograd a dominat prima repriză, dar nu a făcut faţă ambiţiei danezelor din partea a doua, care au preluat conducerea în minutul 37, prin Jurack, 19-18 şi nu au mai cedat până la final. Din păcate pentru ele, diferenţa maximă a fost de doar 7 goluri, insuficientă pentru calificare.

Ambele echipe au încheiat grupa cu 6 puncte, dar Dinamo Volgograd s-a calificat datorită golaverajului superior în dubla dispută cu Viborg.

Printre marcatoarele de la Viborg HK s-a numărat şi căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru, cu 3 reuşite. A doua handbalistă tricoloră din lotul danez, interul Carmen Amariei este indisponibilă până cel puţin în luna ianuarie, după operaţia de menisc suferită la începutul acestei luni.

Duminică va avea loc şi al doilea meci al grupei A, dintre liderul Buducnost (10 puncte) şi ultima clasată IK Savehof (0), care nu mai poate schimba cu nimic configuraţia finală a grupei.

Calificată şi ea în faza următoare, campioana României Oltchim Râmnicu Vâlcea se va duela, tot duminică (ora 18.00), cu liderul Larvik HK (Norvegia), într-un meci mai degrabă de palmares, în care ambele formaţii îşi vor proteja jucătoarele de bază. Larvik a sosit în România fără cinci dintre titulare.

Ultimele partide ale grupelor preliminare, programate duminică, nu mai pot schimba clasamentele finale, astfel că echipele calificate în grupele principale sunt: Buducnost Podgorica şi Dinamo Volgograd (grupa A), Itzako Reino De Navarra şi HC Leipzig (B), Larvik HK şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (C), Gyor ETO şi Krim Ljubljana (D).

Tragerea la sorţi a celor două grupe principale va avea loc marţi, la Viena.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite