Tadici: "Voina trebuie să-şi încheie mandatul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Tadici
Gheorghe Tadici

Gheroghe Tadici, antrenorul echipei HC Zalău, reales în funcţia de membru al Consiliului de administraţie al FR de Handbal, aprecia că deşi echipa României trebuia să se întoarcă cu medalie de la CM 2009, antrenorul Radu Voina trebuie lăsat să-şi continue mandatul până la capăt, adică până la JO 2012.

''Cred că Radu Voina ar trebui lăsat să-şi încheie mandatul care îl are. Sper ca noua conducere a federaţiei, consiliul de administraţie să ia măsura cea mai corectă, întrucât nu e loc de experimente. Fondul de jucătoare de valoare ridicată la nivel de echipă naţională este destul de restrâns, în acest moment nu mai este loc de experimente'', a declarat Tadici, care din motive obiective nu mai este interesat să preia naţionala feminină.

Tadici, care a obţinut o medalie de argint la CM 2005 şi locul IV la CM 2007 cu naţionala feminină de handbal, crede că eşecul din vina nu poate fi aruncat doar în spatele antrenorului principal. ''Cred că a fost vorba de atitudinea întregii delegaţii de acolo, nu se poate imputa doar antrenorului, care îşi doreşte rezultate cât mai bune. Întotdeauna antrenorul principal este cel care plăteşte. Este clar că România a fost echipa cu cea mai mare experienţă de la acest CM şi era echipă de medalie''.

Tadici, care s-a arătat dispus să antreneze naţionala de juniori sau de tineret, aprecia că dacă ar fi fost în postura lui Radu Voina, după locul 8 din China, ar fi părăsit postul, aşa cum s-a întâmplat după JO 2008, unde s-a obţinut un loc 7.

Fostul selecţioner a votat pentru Cristian Gaţu şi a argumentat că în mandatele acestuia s-au obţinu cele mai bune rezultate din ultimii ani. ''Eu l-am votat, cred că majoritatea a ţinut cont de faptul că în mandatele dânsului şi în special în ultimul mandat au fost lucruri şi mai puţin bune dar şi lucruri bune, rezultate la băieţi, care după 13 ani s-au calificat la un turneu final. Fetele au obţinut o medalie de argint, un lucru 4, locul 5 la Europene, astea s-au întâmplat sub mandatul dânsului şi consider că este alegerea corectă''

Agerpres

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite