Naţionala de handbal masculin va participa la un turneu de pregătire în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal masculin a României va participa, între 7 şi 9 ianuarie, la Yellow Cup, în Elveţia, alături de reprezentativa ţării gazdă, Norvegia şi Slovenia.

Acesta reprezintă un test foarte important înaintea Campionatul Mondial din Suedia (13-30 ianuarie 2011), unde românii s-au calificat după o dubla spectaculoasă împotriva Rusiei.

Tricolorii au fost invitaţi la Yellow Cup, alături de Elveţia, Norvegia, calificată şi ea la Campionatul Mondial, şi Slovenia.

Tricolorii se vor reuni în 13 septembrie, la Izvorani, pentru un stagiu de pregătire şi două meciuri amicale, cu Belarus, în deplasare. "La această acţiune, dar şi la Trofeul Carpaţi, vor fi prezenţi mai mulţi jucători de perspectivă pentru a fi testaţi. Sunt jucători tineri, de valoare, care merită luaţi în vizorul echipei naţionale, pentru că oricând pot interveni accidentări şi trebuie să ştim pe cine ne putem baza", a declarat directorul tehnic al naţionalei, Gheorghe Goran.

Următoarea convocare a reprezentativei va avea loc în 18 octombrie, la Oradea, unde este programat şi Trofeul Carpaţi (21-23 octombrie), cu echipele Tunisiei, Belarus şi Macedoniei. Va urma primul meci de calificare la CE din 2012, în deplasare cu Croaţia (27-28 octombrie), apoi cel cu Spania (la Oradea, în 31 octombrie).

Campionatul Mondial din Suedia va avea loc între 13 şi 30 ianuarie, România urmând a evolua în grupa C, la Malmo, în compania echipelor Croaţiei, Danemarcei, Serbiei, Algeriei şi Australiei. Primele trei clasate din cele patru grupe se vor califica în faza a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite