România a câştigat în faţa Norvegiei la Cupa Mondială de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de handbal a României a câştigat aseară, cu 21-20 (6-12), meciul cu Norvegia, contând pentru Cupa Mondială. S-a evidenţiat în special portăriţa Paula Ungureanu. Astăzi (ora 15.00), tricolorele întâlnesc Rusia.

Cu Narcisa Lecuşanu în postură de director al naţionalei feminine şi cu Luminiţa Huţupan-Dinu debutantă ca antrenor de portari la lot, echipa României s-a urnit mai greu la această ediţie a Cupei Mondiale. Este adevărat că Radu Voina a fost nevoit să alcătuiască o formulă de start cu destule modificări faţă de cea aliniată la ultima ediţie a Campionatului Mondial - Cristina Vărzaru s-a aflat în tribună, fiind învoită, Valeria Beşe şi Ionela Stanca-Gâlcă au anunţat că se retrag...

Prima repriză a fost presărată cu erori, Norvegia profitând de ezitările jucătoarelor noastre. Aşa se explică şi rezultatul înregistrat la pauză, unul care ne-a dat frisoane: 6-16. Cele 30 de minute care au urmat au arătat însă o altă faţă a echipei României, care s-a mobilizat mult mai bine şi a beneficiat şi de paradele portarului Paula Ungureanu - "a apărat cam 15 aruncări ale nordicelor", spunea la final, pentru Dolce Sport, Luminiţa Dinu.

România a revenit treptat şi, la mijlocul reprizei secunde, a reuşit să egaleze prima oară. Cu o apărare mai fermă şi finalizând atacurile cu mai multă atenţie, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Ada Nechita, Iulia Puşcaşu şi colegele lor s-au desprins pe final, reuşind să se impună la limită (21-20) în faţa Norvegiei, una dintre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale.

Mâine, de la ora 15.00, România va înfrunta Rusia. Meciul va fi transmis de Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite