Tadici: ”Nu e puțin să fii în primele patru din Europa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Tadici, fostul selecționer al naționalei de handbal a României spune că performanța tricolorelor la Campionatul European merită lăudată, dar avertizează că nu trebuie să ne culcăm pe lauri.

"Nu mi-a plăcut faptul că am ratat finala mare. Am văzut cum atitudinea jucătoarelor se schimbă de la o zi la alta și dacă în semifinală ar fi jucat așa cum au făcut-o în finala mică, atunci cu siguranță am fi fost prezenți în ultimul act. Este bine că am luat medalie de bronz. Suntem acuzați că avem o mentalitate de automulțumire, dar nu este puțin să intri în primele patru, în compania unor națiuni cu handball dezvoltat, cu standarde și condiții mult mai ridicate decât în România", a spus Gheorghe Tadici la sport.ro.

"În România se muncește mai mult, iar roadele acestei munci, al unei echipe numeroase din handbalul românesc, aduc astfel de rezultate din când în când", a mai spus Tadici.

"Mă consider și eu parte din echipa handbalului românesc. Toate jucătoarele din acest lot, exceptându-le pe Ada Moldovan și Magda Paraschiv, care n-au fost promovate de mine, sau nu au fost în lot în perioada în care am fost antrenor, restul au făcut toate parte din națională și multe dintre ele au fost promovate de mine", a adăugat fostul selecționer.

Avem viitor dar trebuie să facem un plan pe termen lung

Deși în timpul Campionatului European a comentat selecția făcută de Radu Voina, acum Gheorghe Tadici s-a abținut de la alte declarații în acest sens. "La nivelul echipelor naționale din orice sport, cel mai prost antrenor e cel care e atunci pe post. E inerent să nu se facă observații privind lotul. După Olimpiadă am avut o discuție privind restructurarea lotului, așa cum au procedat toate marile forțe ale handbalului. E normal ca după un ciclu olimpic să-l pregătești pe următorul. Ei bine această restructurare s-a făcut doar pentru că unele sportive au ales să se retragă singure, cum au fost Huțupan și Lecușanu. Pentru mine e o mare întrebare de ce nu vreți să vedem că avem jucătoare pentru următorii șapte opt ani, pentru următoarele două cicluri olimpice", a comentat Tadici.

"Trebuie făcută o analiză serioasă și trebuie să evităm ceea ce s-a întâmplat în 2005. Atunci n-am putut să opresc elogiile timp de jumătate de an după medaliile de argint de la Mondiale, iar apoi eram în pericol să nu ne mai calificăm la Campionatul European. Trebuie făcută o strategie pe termen lung, trebuie analizat cu atenție sectorul juvenil", a avertizat fostul selecționer.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite