Handbal: Din nou cu Norvegia în finala Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în finala Cupei Mondiale, care se dispută la Aarhus, în Danemarca, după ce a învins, sâmbătă, în semifinale, naţionala Franţei, cu scorul de 23-21.

UPDATE: România va juca în finală cu Norvegia, de care a trecut în meciul pentru trofeu şi în 2009. Norvegia a învins în semifinale ţara gazdă, Danemarca cu scorul de 24-19. Finala Cupei Mondiale 2010, România-Norvegia, se joacă duminică de la ora 17.15 şi este transmisă în direct de Dolce Sport

Tricolorele au tremurat serios pentru victorie după ce au dominat copios prima jumătate a partidei. România a condus cu 7-0, franţuzoaicele marcând primul gol abia după 10 minute de la fluierul de start al partidei. Jucătoarele pregătite de Radu Voina au condus cu 15-7 la pauză însă debutul reprizei a doua le-a aparţinut în totalitate adversarelor. Franţa a marcat 4 goluri în cinci minute, fără să primească vreunul şi a revenit în meci.

Finalul a avut accente dramatice. Tolnai a salvat excelent o minge la 21-20 pentru România cu trei minute rămase până la final. Apoi, la faza ofensivă imediat următoare, Neagu a obţinut o lovitură de la şapte metri pe care tot ea a transformat-o, marcând cel de-al optulea gol al său în acest meci.

La 22-20 franţuzoaicele au avut un gol perfect valabil, după ce mingea a lovit transversala şi apoi a căzut dincolo de linia porţii, înainte de a reveni în semicerc, însă arbitrii nu au sesizat acest lucru. Apoi Oana Manea a adus linişte în tabăra noastră cu un minut înainte de final, printr-un gol de pe semicerc.

Marcatoarele tricolore au fost Neagu 8 goluri, Manea 6, Amariei 3, Paraschiv 2, Brădeanu 2, Ardean 1, Moldovan 1. Din tabăra adversă s-au remarcat Mendy şi Herbrecht, ambele cu câte 4 reuşite.

România va întâlni în finala care are loc duminică, învingătoarea dintre Danemarca şi Norvegia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite