Pierdere grea la semicerc. A murit antrenorul Oprea Vlase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Handbal a anunţat, astăzi, pe site-ul oficial, decesul antrenorului Vlase Oprea, considerat cel mai mare tehnician al sportului cu mingea mică, de la noi, la masculin. Acesta va fi înmormântat sâmbătă, la ora 13.00, la Cimitirul Sf. Vineri din Bucureşti.

Oprea Vlase (84 de ani) a fost unul dintre antrenorii români care au contribuit la afirmarea Şcolii de handbal din România. Buzoian de loc, acesta a fcut parte din colectivul tehnic care a obţinut prima medalie mondială de aur, cu naţionala de seniori, în 1961, repetând sucesul în anii 1970 şi 1974. În 1965, Vlase avea să contribuie la o nouă premieră în handbalul românesc, cucerind prima Cupă a Campionilor Europeni cu echipa sa de club, Dinamo Bucureşti.

În anul 2009, Vlase Oprea, antrenor emerit şi antrenor internaţional de excelenţă, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, pentru întreaga sa activitate.

Oficialii FR Handbal au precizat că funeraliile vor avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Cimitirul Sf. Vineri, din Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite