HCM păstrează şanse de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Stavrositu
Marius Stavrositu

Echipa masculină HCM Constanţa a câştigat cu 29-28 (16-13) meciul cu Sankt-Petersburg, contând pentru etapa a 5-a din grupa D a Ligii Campionilor la handbal. Gruparea de pe Litoral se menţine pe locul 4, având două puncte în plus faţă de învinsa sa.

Constănţenii au dominat meciul cu ruşii, conducând, cu mici excepţii, pe tabela de marcaj. La pauză, de pildă, HCM avea un avans de trei goluri (16-13). Finalul întâlnirii a fost dramatic. Sankt-Petersburg s-a apropiat ameninţător, reuşind să egaleze. În minutul 58:06, într-un moment în care campioana României avea 27-26, tabela s-a blocat... Aşa că s-a trecut la cronometraj manual, care a fost ţinut de observatorul partidei, austriacul Gustav Burziwal. HCM a reuşit să păstreze avantajul de un gol până la final. Şi să obţină astfel a doua victorie din această ediţie a competiţiei, victorie care o poziţionează pe 4 în grupa D.

Pentru HCM au marcat  Stavrositu (7 goluri), Sadoveac (6), Toma (5), Schuch (3), Sabou (3), Băiceanu (3), Angelovski (1) şi Csepreghi (1).

Golgheter al echipei noastre în acest meci, Stavrositu a declarat la final: "A fost un meci exact cum au fost și celelalte. Noi nu putem se pare să ne desprindem devreme și să avem un final liniștit, trebuie să avem meciuri strânse. Nu cred că se pune problema de erori la această echipă. Echipele care vin să joace cu noi nu ne mai iau de sus pentru că deja HCM are un nume. E bătaie mare pe locul patru, iar deocamdată obiectivul nostru este să ne calificăm. Suntem realiști și bătaia este pe loculurile trei sau patru. Cred că la Sankt Petersburg putem face un meci mai bun. Acum e bine că am rămas în competiție, meciul de azi a fost unul crucial. În deplasare noi evoluam mai bine și sperăm să obținem și acolo un rezultat bun".

Celelalte meciurile ale etapei: Bosna Sarajevo - Ciudad Real (20 noiembrie) şi Flensburg - Croaţia Zagreb (21 noiembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite