EHF a redus sancţiunile adversarei Oltchimului, Hypo Viena (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este momentul în care Prokop a oprit contraatacul celor de la Metz
Acesta este momentul în care Prokop a oprit contraatacul celor de la Metz

Comisia de apel a Federaţiei Europene de Handbal (EHF) a redus masiv sancţiunile dure împotriva antrenorului clubului feminin austriac Hypo Niederoesterreich, Gunnar Prokop, pentru un gest nesportiv, la meciul din Liga Campionilor împotriva formaţiei Metz, informează Agerpres.

Suspendat iniţial pe 4 noiembrie 2009 pentru 3 ani, Gunnar Prokop, în vârstă de 69 de ani, a primit o suspendare redusă la un an, amenda scăzând de la 45.000 la 10.000 de euro. Interzicerea sa pe viaţă din orice funcţie la EHF - era preşedinte al Comitetului competiţiilor feminine - a fost anulată.

În ce priveşte clubul Hypo Niederoesterreich, amenda de 30.000 euro a fost anulată. În schimb, retragerea punctului pentru egalitatea cu Metz a fost menţinută, ceea ce, oricum, nu a împiedicat clubul austriac să se califice pentru turul secund al Ligii campionilor, unde va juca împotriva formaţiei române Oltchim Rm. Vâlcea, care trebuie să abordeze foarte serios o asemenea grupare influentă.

Gestul despre care este vorba a fost unul fără precedent în istoria sportului, antrenorul Prokop intrând, pur şi simplu, în teren pentru a împiedica un contraatac al echipei franceze, la scorul de 27-27, cu câteva secunde până la încheierea partidei din grupa B, de pe 29 octombrie.

Aici puteţi vedea gestul care a dus la aceste sancţiuni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite