Marius Novanc: "Onoarea este mai importantă decât banii pentru noi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pivotul echipei masculine de handbal a României, Marius Novanc, a declarat că onoarea de a reprezenta ţara noastră la Campionatul Mondial este mai importantă decât prima de obiectiv, în valoare de 3.000 de euro, promisă pentru calificarea în faza a doua a competiţiei din Suedia.

Novanc afirmă că naţionala este capabilă să depăşească previziunile specialiştilor, care consideră că ea pornete cu şansa a patra în grupa C de la CM, unde va întâlni Croaţia, Danemarca, Serbia, Algeria şi Australia. "Cred că dacă vom avea un moral foarte pun putem realiza ceva foarte frumos, chiar să depăşim previziunile specialiştilor. Ne va fi foarte greu, pentru că avem adversare puternice, care participă de atâţia ani la competiţiile majore şi au pretenţii la turneele finale, dar noi trebuie să formăm o echipă puternică şi să fim un grup unit. Astfel, cu siguranţă putem să ne autodepăşim".

Pivotul naţionalei consideră că reprezentativele din Croaţia, Serbia şi Danemarca sunt de valori apropiate: "Nu ştiu dacă există o favorită certă în această grupă. Croaţia este o echipă foarte puternică, Danemarca la fel, iar pe lângă aceste două echipe este Serbia, care are jucători exponenţiali şi pot decide meciuri. Lupta este deschisă şi orice se poate întâmpla. Algeria este şi ea o echipă incomodă, cu un joc interesant, având o apărare avansată, dar au un atac mai steril. Dacă vom găsi soluţii pentru apărarea lor, probabil vom reuşi să câştigăm". Novanc a subliniat că "prima oferită de FRH chiar nu contează la acest Campionat Mondial. Este un eveniment important şi foarte mulţi sportivi de la noi din ţară îşi doresc să ajungă la un turneu final. Este o onoare pentru noi să fim acolo, iar acei bani nu sunt importanţi pentru noi. Important este ce vom realiza acolo", a spus Novanc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite