CSM Bucureşti este egală cu Steaua şi cu Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna trecută, prin promovarea handbaliştilor, clubul care reprezintă Capitala are şase echipe în prima divizie de handbal, rugby şi volei

În nici trei ani de existenţă – îi va împlini în 19 iunie – Clubul Sportiv Municipala Bucureşti a devenit egala lui Dinamo şi a Stelei după numărul echipelor din jocurile sportive! “Am reuşit ce ne-am propus până în prezent, însă greul abia acum urmează”, ne-a declarat directorul general Valentin Samungi.  


Iată care sunt sporturile în care CSM este reprezentată în prima divizie:
Echipa de rugby este cea dintâi de la CSM Bucureşti care a promovat în prima divizie. Ea a funcţionat la început în urma unui parteneriat cu Olimpia. Din acest an, ea are un statut aparte, o parte din buget fiind asigurat de international Rugby Board (IRB) – forul mondial a dorit să sprijine o echipă din ţara noastră care să reunească jucători tineri, de perspectivă, foşti internaţionali de juniori şi de tineret. Rugbiştii pregătiţi de Daniel Neaga şi Cristi Brănescu ocupă primul loc în play-off, cu şanse foarte mari de menţinere în viitoarea Superligă care va avea doar opt formaţii începând de anul viitor.
Baschetbaliştii au terminat sezonul regulat pe locul 12, menţinându-se în prima ligă. Rezultat pozitiv dacă amintim că Dinamo, multiplă campioană naţională în acest sport, a retrogradat în premieră.

La volei s-a reuşit o dublă promovare în această primăvară. Antrenaţi de Vincenţiu Dumitrescu, băieţii au ştigat turneul de la Botoşani, în timp ce fetele pregătite de Iulian Coiculescu au urcat în Divizia A1 de pe locul 2. Din loturile celor două echipe fac parte jucători cunoscuţi precum Bobeanu sau Xenia Ivanov.

Handbalul a fost în aceeaşi situaţie cu voleiul. După o ediţie de campionat în care n-a cunoscut înfrângerea, echipa feminină a acces en-fanfare în Liga Naţională sub bagheta lui Vasile Mărgulescu şi cu Alina Dobrin pe teren. Ultimii, dar nu cei din urmă, care şi-au atins obiectivul de a pătrunde în elită au fost handbaliştii (director tehnic Cornel Oţelea), care au câştigat dubla întâlnire cu CSU Galaţi.
 
Principalele cluburi bucureştene şi echipele lor din prima ligă
CSM Bucureşti (6):
baschet (masculin), handbal (feminin şi masculin), rugby, volei (feminin şi masculin)
Dinamo (6): baseball, handbal, polo, rugby, volei (feminin şi masculin)
Steaua (6): baschet (masculin), handbal (masculin), hochei, polo, rugby, volei (masculin)

Echipa masculină de handbal a folosit următorul lot de jucători:
Portari:
Mihai Răzvan Pop, Ştefan Emilian Marocico, Daniel Constantin Vasile, Cristian Răzvan Cojocaru
Extreme: Sebastian Albu, Alexandru George Stăncioiu, Dragoş Ganea, Stelică Liviu Mironescu, Tiberiu Constantin
Interi: Vlad Stoica, Adrian Arbone, Viorel Fotache, Adrian Ciaca
Centri: Valentin Pătru, Vasile Cosmin Chira
Pivoţi: Victor Dan Moldovan, Dumitru Dragoş Soare, Călin Ioan Dunca
Staff-ul tehnic a fost compus din
Director tehnic: Cornel Oţelea
Antrenor principal: Ioan Chira
Antrenor secund: Daniel Anca
Medic: Cătălin Ghenea
Organizator: Ion Borlovan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite