România nu candidează la organizarea CE feminin de handbal din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele FRH,Cristian Gaţu,este cel care a propus-o pe Narcisa Lecuşanu ca director al loturilor naţionale feminine Foto: Marian Iliescu
Preşedintele FRH,Cristian Gaţu,este cel care a propus-o pe Narcisa Lecuşanu ca director al loturilor naţionale feminine Foto: Marian Iliescu

Lipsa sălilor moderne a împiedicat Federaţia Română de Handbal (FRH) să candideze la organizarea Campionatului European feminin din 2014.

Visul preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, şi a managerului loturilor feminine, Narcisa Lecuşanu, de a aduce în România turneul final al CE a fost risipit, pentru moment. România nu apare pe lista ţărilor care şi-au manifestat intenţia de a candida, listă publicată astăzi, de site-ul forului continental (EHF). Au făcut-o, în schimb, câteva state din regiune - Croaţia, Ungaria, Turcia, Slovacia -, precum şi din nordul Europei (Islanda, Suedia).

În ianuarie, emisarii EHF vor vizita bazele propuse pentru a găzdui meciuri, iar în aprilie (8 şi 9) va avea loc operaţiunea de desemnare a ţării gazdă.

"Fără garanţii certe din partea guvernanţilor nu ne vom depune candidatura. Nu vreau să păţim la fel ca acum câţiva ani când am candidat la organizarea Mondialelor doar pe vorbe", ne declara Gaţu, în urmă cu o lună. Absenţa României de pe lista ţărilor candidate indică faptul că garanţiile nu există şi că ridicarea unor săli moderne la noi se amână.

Turneul final al CE 2014 va avea loc între 9 şi 21 decembrie 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite