Spania a dat o lecţie de handbal României: 35-20!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa masculină de handbal a României a suferit a doua înfrîngere la scor din preliminariile Campionatului European 2012: 20-35 (7-18) cu Spania! Învinşi (22-34) şi în Croaţia, joi seară, tricolorii au şanse infime să ajungă la turneul final.

Nimic nou de semnalat în jocul formaţiei pregătite de Vasile Stîngă. Aceeaşi apatie în apărare, aceleaşi erori în atac ca în partida din Croaţia. Şi cum adversara i-a fost campioana mondială din 2005 e uşor de dedus că rezultatul nu putea fi altul.

Ibericii au condus jocul în permanenţă, având la mijlocul reprizei secunde un avans neverosimil de 17 goluri: 16-33! În condiţiile în care de la noi au mişcat, cât de cât, A. Stamate, Ghionea şi Toma, în atac, şi Mihai Popescu - a parat câteva mingi ale adversarilor, pe contraatac, înfrîngerea a fost ceva mai uşoară: 20-35. "Ceva mai uşoară" în raport cu ceea ce ar fi putut să fie, fiindcă eşecul este, dacă nu cel mai sever, atunci printre cele mai grele suferite de naţionala masculină de handbal în istoria ei. O istorie ce cuprinde patru titluri mondiale.

Au marcat pentru România: A. Stamate 5 goluri, Ghionea 3 (1 din 7 metri), Toma 2, Florea 2, Georgescu 1, Novanc 1, Savenco 1, Csepreghi 1, Sabou 1, I. Stamate 1, Fenici 1 şi Şimicu 1. Principalii marcatori ai Spaniei au fost Romero 5, P. Garcia 4, Aguinagalde 4, Canellas 4 şi L. Garcia 4.

Acest eşec micşorează până aproape de zero şansele echipei lui Vasile Stîngă de a se califica la turneul final al Campionatului European din 2012, Spania şi Croaţia dovedindu-se net superioare.

Ieri, în cealaltă partidă din grupa a 2-a, Lituania - Croaţia 19-21. Următoarele meciuri sunt programate în 9/10 martie 2011: Lituania - România şi Spania - Croaţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite