De la ruşi vine bătaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HCM Constanţa a fost învinsă pe teren propriu de Chehovskie Medvedi, scor 22-28. După ce Oltchim a pierdut dramatic, sâmbătă, în deplasarea de la Zvezda, scor 26-27, şcoala rusă de handbal şi-a arătat, aseară, încă o dată superioritatea faţă de cea română.

Cvadrupli campioni mondial, românii se luau la trântă, de la egal la egal, cu sovieticii în urmă cu câteva decenii. După Revoluţie, situaţia s-a schimbat însă radical.

Formaţiile masculine româneşti au decăzut treptat, în timp ce ruşii au continuat să domine Europa graţie stilului lor bazat pe forţă şi pe o disciplină de fier.

Duelurile Zvezda – Oltchim şi HCM Constanţa - Chehovskie Medvedi au fost parcă trase la indigo.

Campioanele României au pierdut în faţa a două formaţii, care sunt pregătite de doi tehnicieni veterani, adepţi ai unui joc dur şi pragmatic: Evgheny Trefilov (54 de ani) şi Vladimir Maximov (64 de ani), ambii multipli campioni mondiali. Mai mult Zvezda şi Chehovskie Medvedi se confundă practic cu naţionala Rusiei.

„Marinarii“ au ratat o şansă istorică

Dacă trecea de fosta câştigătoare a Cupei EHF din 2006, HCM Constanţa se putea califica în premieră pentru o formaţie românească în optimile Ligii Campionilor. Tocmai acest gând a turnat însă plumb în picioarele constănţenilor.

Euforici după precedentele succese din grupa A, Laurenţiu Toma&Co. au început degajat meciul şi conduceau cu 8-6 la jumătatea primei reprize.

Apoi, totul s-a năruit ca un castel de nisip în faţa torpilelor trase de “tancurile ruseşti” la poarta lui Popescu. Învinsă categoric de Chehovskie, scor 22 - 28, HCM Constanţa păstrează totuşi şanse de calificare în optimi, graţie, în special, a victoriei lui Montpellier în faţa ungurilor de la Pick Szeged.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite