Oltchim caută antrenor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltchim Râmnicu Vâlcea este în căutarea unui nou antrenor după ce fostul selecţioner, Radu Voina a renunţat la cârma echipei. Ioan Gavrilescu, preşedintele clubului a alcătuit deja o listă şi are şi o favorită.

"În viziunea mea, prima opţiune ar fi norvegianca Marit Breivik. Ne-a dorim mult, acum să vedem dacă vom şi reuşi să o aducem. Deocamdată ne-am întins antenele, să vedem ce şi cum. De asemenea, ungurul Peter Covacs, este pe lista noastră. şi în cazul său situaţia este destul de complicată, se pare că mai are contract cu naţionala Turciei încă un sezon. Următorii pe lista posibilor tehnicieni ai Oltchimului sunt slovenul Tonje Tiselj, daneza Anja Andersen şi ungurul Roth Kalman. Timp pentru discuţii e suficient. Eu îi voi propune lista domnului Roibu (managerul de la SC Oltchim SRL) şi apoi vom începe negocierile. Fetele se reunesc pe data de 28 iunie, până atunci vom avea un antrenor", a povestit Gavrilescu.

Marit Breivik are 54 de ani şi a fost antrenoarea echipei naţionale a Norvegiei cu care a câştigat un titlu olimpic la JO de la Beijing si un bronz la JO de la Sydney. De asemenea, a mai cucerit un titlu mondial (1999), trei medalii de argint (1997, 2001 si 2007), patru titluri europene (CE 1998 din Olanda, CE 2004 din Ungaria, CE 2006 din Suedia si CE 2008 din Macedonia), doua medalii de argint (CE 1996 din Danemarca si CE 2002 din Danemarca) si o medalie de bronz (CE 1994 din Germania).

Peter Covacs este o altă opţiune pentru cârmă echipei. Tehnicianul maghiar a mai fost în tratative cu gruparea din Vâlcea dar transferul nu s-a realizat, antrenorul actual al echipei Turciei preferând echipa masculină slovenă Celje Pivovarna.

Şi slovenul Tonje Tiselj a fost acum doi ani aproape de gruparea vâlceană, dar nici cu el transferul nu s-a realizat. "Ne înţelesesem. Ne-a dus cu vorba două luni apoi a anunţat că nu mai vine la Oltchim", a recunoscut Gavrilescu.

Anja Andersen, o vedetă în lumea handbalului din Danemarca ,este şi ea o opţiune pentru Oltchim. Ea a antrenat până de curând FCK Copenhaga, formaţie care s-a desfiinţat din cauza crizei financiare. La cârma naţionalei Serbiei şi Muntenegrului, daneza a reuşit să elimine România în barajul pentru Campionatul European acum doi ani.

Roth Kalman este cunoscut din perioada in care a antrenat actuala campioana a Ungariei, ETO Gyor, grupare cu care a jucat o semifinala de Liga Campionilor in anul 2007.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite