UPDATE: Târcă sau Muşi ar putea prelua Oltchimul, după demiterea Anjei Andersen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anja Andersen a fost demisă de la cârma echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, ca urmare a înfrângerii din Liga Campionilor la handbal feminin cu Itxako, de duminică seară. Conducerea clubului vâlcean aşteaptă un răspuns până mâine de la doi tehnicieni, potrivit unor surse din interiorul clubului, citate de Mediafax, aceştia putând fi Mariana Târcă, actualmentele la Rulmentul şi Dumitru Muşi, fost antrenor la Tomis Constanţa şi la

UPDATE Târcă şi Muşi posibile soluţii pentru Oltchim

"Postul este vacant, suntem în discuţii cu doi antrenori, aşteptăm răspuns din partea lor până mâine (n.r. - marţi). Dacă nu, începând de mâine, echipa va fi condusă de Aurel Roşca şi Mori Duca (n.r. - antrenorii secunzi de la Oltchim). Încă nu ştim cine va veni, dar nu îi vom pune condiţii ca acesta să califice echipa în semifinalelele Ligii Campionilor", a spus Gavrilescu pentru Mediafax.

Mai citeşte şi: Spiritul nordic al Anjei a îngheţat la Vâlcea

"Contractul cu Anja Andersen a fost reziliat pe cale amiabilă. Din păcate, din cauza ultimelor rezultate înregistrate de Oltchim, în special cele două meciuri de săptămâna trecută, jocul din campionat cu Reşiţa şi meciul cu Itxako, Biroul Executiv al CS Oltchim şi sponsorul au hotărât să aibă o discuţie cu antrenoarea Anja Andersen. În urma acestei discuţii, Anja Andersen a înţeles şi cu părere de rău a fost şi ea de acord ca despărţirea să aibă un caracter amiabil, urmând ca respectivul contract să fie reziliat cu acordul ambelor părţi.

Potrivit unor surse din cadrul clubului, viitorul antrenor al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea ar putea fi Mariana Târcă, o altă variantă luată în calcul fiind Dumitru Muşi, fostul tehnician de la Tomis Constanţa şi de la naţionala feminină a României.

UPDATE Voina: "S-au rugat de mine să preiau echipa"

"Am avut o discuţie lungă dimineaţă şi încă una după prânz, cu conducerea de la Oltchim, destul de protocoloră, chiar cu rugăminţi. Acum, dintr-odată sunt rugat, sunt bun şi frumos! Nu cred că este momentul de aşa ceva, am refuzat oferta. Situaţia este foarte grea pentru echipă, dar după ce se termină meciurile din Liga Campionilor, pot merge să antrenez, de trei ori pe săptămână, în interes naţional, doar acolo sunt majoritatea jucătoarelor din echipa naţională. Trebuie să-şi ducă crucea fiecare, inclusiv jucătoarele, care erau mulţumite cu două antrenamente pe săptămână", a spus Voina pentru Mediafax.

Tehnicianul a afirmat că Anja Andersen ar fi trebuit lăsată să îşi ducă până la sfârşit mandatul la Oltchim. "Nu vreau să comentez despre Anja Andersen, dar acum ea poate spune că înfrângerea cu Itxako a însemnat pregătirea ultimelor două meciuri din grupă, pentru victorii, cu Buducnost şi Krim. Cine o poate contrazice? Vorba aia, trebuia lăsată să-şi rupă gâtul până la capăt, dacă tot s-a ajuns aici. Cine ar accepta acum să preia echipa?", a adăugat antrenorul echipei naţionale a României.

Update: Potrivit Mediafax, preşedintele Ioan Gavrilescu şi managerul Constantin Roibu discută în aceste momente numirea noului antrenor. Favorit pare a fi fostul tehnician al echipei şi actualul selecţioner al naţionalei feminine, Radu Voina. Acesta a precizat însă pentru hotnews.ro că nu este interesat de preluarea Oltchimului. ""Nu iau în calcul o revenire la Vâlcea, acesta nu este un moment să preiei pe Oltchim", a spus Voina

Oltchim a pierdut cu 22-25 pe teren propriu, a doua înfrângere în faţa formaţiei spaniole, cotată cu cele mai slabe şanse de a accede în semifinalele Ligii Campionilor. Vâlcencele mai au şanse doar teoretice de calificare în penultimul act al competiţiei, acolo unde au fost prezente în ultimele două sezoane.

"Rezultatele nu aveau cum să vină atât de rapid, iar cei de la clubul din România nu au mai avut răbdare pentru modul de antrenament şi stilul de joc care urmau modelul scandinav", a declarat în presa daneză Lasse Zall, directorul companiei de consultanţă în domeniul handbalului Pathfinder, cu care Anja Andersen are contract de la începutul anului 2011.

"Jucătoarele de la Oltchim au renăscut după ce au fost eliberate de sub stilul dictatorial de antrenament cu care erau obişnuite şi s-au declarat încântate de modul cum au fost pregătite de Anja. Din păcate această bucurie nu a durat foarte mult", a mai adăugat Zall. "Anja a acceptat acest proiect ca fiind unul pe termen lung şi a spus de la bun început că are nevoie de 18 luni pentru a culege roadele. Cei de la club i-au promis şi luna de pe cer pentru a veni dar la primele probleme şi-au schimbat radical poziţia. Sunt acolo câţiva oameni în costume negre care nu s-au ţinut de cuvânt", a mai spus directorul companiei de consultanţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite