Zece minute de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a rezistat 50 de minute cu Granollers, în returul semifinalelor din Cupa Cupelor. Gazdele au câştigat cu 32-23, calificându-se în finală. Ratarea calificării ar putea învolbura apele la Steaua, finanţatorul Constantin Cazacu nefiind dispus să mai bage bani la echipă, în timp ce o serie de jucători sunt pe picior de plecare.

Avantajul de patru goluri din tur ne-a făcut să sperăm pe aproape tot parcursul meciului. Nu a contat nici începutul ezitant, în care steliştilor parcă le era frică să pună pieptul în faţa adversarilor, nu au contat nici ratările uneori parcă prea nonşalante şi nici gafele din apărare. Chiar dacă emoţiile roş-albaştrilor s-au văzut încă din primele minute, când au fost conduşi cu 8-3, totuşi determinarea lui Georgescu, Dinescu şi Novanc şi şarjele lor ofensive au menţinut Steaua în joc.

Stavrositu a mai pus şi el o cărămidă la moralul echipei, cu un gol superb chiar în finalul primei părţi a jocului, o "bombă" de la 14 metri care închidea tabela la 15-12 după 30 de minute.

Au trăit periculos

În ciuda unui joc nu foarte strălucit al gazdelor, steliştii nu au avut forţa necesară pentru a egala sau chiar de a prelua conducerea, însă s-au menţinut mereu la o diferenţă de 2-4 goluri, care le dădea speranţe pentru un rezultat care să-i califice în finala Cupei Cupelor. Ineficacitatea în atac, acolo unde s-a remarcat doar Georgescu, care avea să încheie cu şapte goluri, a fost suplinită în prima parte a reprizei secunde de apărare, dar şi de greşelile spaniolilor.

Cenuşă a parat o aruncare de la şapte metri în minutul 44 însă jucătorii lui Bozo Rudici nu au reuşit să contruiască mai departe pe momentul favorabil. Momentul crucial al meciului a venit în minutul 49. Granollers avea cinci goluri avans, 26-21 dar îl pierduse pe Ferrer, eliminat. Steaua a avut o aruncare de la şapte metri însă Răpciugă şi-a ales cel mai nepotrivit moment să rateze şi de atunci totul s-a năruit.

Două minute mai târziu Georgescu, cel mai bun jucător al roş-albaştrilor, este eliminat şi spaniolii se dezlănţuie. Steliştii cad definitiv şi ratează o calificare care părea realizabilă atunci când mai erau 10 minute din meci.

Se destramă echipa?

Deşi rezultatul este unul onorabil, această înfrângere şi eliminare din Cupa Cupelor ar putea învolbura apele la clubul militar. Finanţatorul Constantin Cazacu, cel care a instaurat un sistem asemănător cu cel al lui Gigi Becali la echipa de fotbal, pare a nu mai fi dispus să bage bani la echipă. În plus, o serie de jucători de bază sunt pe picior de plecare, viitorul echipei fiind astfel incert.

Fraikin BM Granollers - Steaua Bucureşti 32-23 (15-12)

Marcatori Steaua: Georgescu 7 goluri, Dinescu 5, Novanc 3, Vujadinovici 2, Cian 2, Stavrositu 2, Savenco 1, Manea 1. De la Granollers s-a remarcat Svitlica, cu 7 goluri

În finală, BM Grano-llers va întâlni pe Vfl Gummersbach care a învins în ambele manşe din semifinale, pe Reyno de Navarra San Antonio (Spania), cu 30-26 şi 31-28.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite