Vrem EURO la noi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu, vedeta naţionalei de handbal
Cristina Neagu, vedeta naţionalei de handbal

România încearcă să profite de retragerea Olandei pentru a găzdui Europeanul de handbal din decembrie.

După finala Ligii Europa, ţara noastră poate găzdui un alt eveniment sportiv de mare importanţă. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a dezvăluit că România îşi va depun de astăzi candidatura pentru a găzdui Campionatul European de handbal feminin în acest an, după ce Olanda a renunţat. „Chiar azi (n.r. - ieri) voi depune candidatura. Am vorbit cu premierul Victor Ponta, pentru a urgenta lucrările la sălile care ar putea găzdui meciurile din cele 4 grupe. Ar fi Piatra Neamţ, care nu este perfect omologabilă în acest moment, Bucureşti, Craiova, care este gata, dar mai are nevoie de dotări, şi Cluj-Napoca, unde există o sală de 7.000 de locuri", a afirmat Cristian Gaţu pentru GSP.

Turneul e în decembrie

Surprinde oarecum absenţa sălii din Râmnicu Vâlcea la depunerea candidaturii noastre. România e deja calificată la Europeanul de handbal, competiţie ce va avea loc în luna decembrie. 15 echipe s-au calificat pentru Euro 2012: Germania, Ungaria, România, Serbia, Muntenegru, Rusia, Franţa, Macedonia, Suedia, Cehia, Croaţia, Danemarca, Ucraina, Spania, plus Norvegia care e campioana en-titre. Ultima formaţie ar fi trebuit să fie Olanda, în calitate de ţară-gazdă, însă batavii au renunţat la turneu fără a oferi nicio explicaţie.

Ar fi a doua oară

Dacă primeşte organizarea Europeanului ar fi pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru. În 2000, România a terminat pe patru competiţia organizată la Sala Polivalentă. Ungaria a câştigat atunci finala cu Ucraina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite