Voina prezintă cauzele eşecului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Oltchimului a identificat cinci puncte la care fetele sale au fost deficitare la Viborg. Radu Voina a fost dur cu handbalistele de la Oltchim, după ce acestea au pierdut cu 21-28  în faţa danezelor de la Viborg.

Lipsă de tupeu şi agresivitate în joc, apărare slabă, atac fără luciditate. Acestea sunt principalele reproşuri pe care antrenorul "galacticelor" le-a făcut sportivelor, după meciul tur al finalei Ligii Campionilor, disputat la Herning. Manşa a doua va avea loc sâmbătă, la Bucureşti, de la ora 20.45, şi va fi transmisă în direct de ProTV.

"Nu au cu ce să ne mai surprindă nordicele", afirma Radu Voina înaintea meciului. Antrenorul echipei din Vâlcea a fost însă surprins de jocul extrem de slab al fetelor sale. "Nu mă aşteptam să prindem o zi aşa nefastă", a mărturisit tehnicianul la finalul disputei pierdute de românce la şapte goluri diferenţă. Voina a făcut o scurtă radiografie a partidei şi a explicat principalele cauze ale dezastrului de la Herning.

1 Apărare adormită. Până la confruntarea cu Viborg, defensiva era punctul forte al Oltchimului. În partida de sâmbătă, însă, jocul în apărare nu a mers deloc. "Am dormit efectiv pe semicerc", a explicat Voina. Singura care a încercat să opună rezistenţă tăvălugului danez a fost portăriţa Paula Ungureanu, care a apărat 17 şuturi, 10 în prima repriză. "Am avut noroc cu Paula. Dacă nu era ea, diferenţa de goluri ar fi fost mult mai mare", a punctat antrenorul.

2 Lipsă de agresivitate în joc. "Trebuia să intrăm la rupere, să jucăm cu nerv. În schimb, am fost retraşi şi fără pic de tupeu. Am jucat ca nişte domnişoare şi am evitat orice contact fizic", a explicat Voina.

3 Depăşite de miza jocului. Aflate pentru prima dată în faţa unui meci cu asemenea încărcătură, "galacticele" au clacat. "Jucătoarele au fost depăşite de miza jocului. Mă aşteptam, poate, pe undeva să văd scăpări în joc de la fetele mai tinere, nu de la întreaga echipă. Nici cele mai experimentate nu ne-au ajutat deloc cu Viborg. Aveam alte pretenţii de la ele", a spus tehnicianul campioanei României.

4 Atac fără luciditate. Atacul în meciul cu Viborg a fost la fel ca şi apărarea, foarte slab. "Nu am avut luciditate pe fazele ofensive. În plus de asta, am şi ratat extrem de mult, din poziţii şi situaţii pe care trebuia să le speculăm. La asemenea nivel, orice greşeală sau lipsă de atenţie se plăteşte scump", a precizat Voina.

5 Au cedat fizic. Handbalistele Oltchimului nu au reuşit să se lupte de la egal la egal cu danezele decât în prima parte a jocului, atunci când au şi condus cu două goluri diferenţă. Până în minutul 17, româncele au fost la egalitate cu sportivele de la Viborg, apoi jocul lor s-a rupt. "Am rezistat foarte puţin, iar meciul are 60 de minute. Aşa, poate rezist şi eu câteva minute dacă intru pe teren. Nu ne-au mai ţinut picioarele", a spus antrenorul.

Nu se aşteaptă la minuni

Voina ştie că diferenţa de şapte goluri în favoarea danezelor este foarte greu de remontat, chiar dacă returul se va juca la Bucureşti, în faţa a peste 4.000 de spectatori care le vor încuraja frenetic pe fete.

"Pentru cei care au crezut în noi, pentru suporterii de acasă şi pentru cei care au traversat Europa să ne vadă în Danemarca, trebuie să dăm totul în retur. Măcar să părăsim competiţia după un meci frumos, poate o victorie. De câştigarea finalei este mai greu să vorbim acum, după ce s-a întâmplat în tur", a spus antrenorul "galacticelor".

„Ne-am tras una pe alta în jos!"

Extrem de afectată după înfrângerea la şapte goluri diferenţă în faţa campioanei Danemarcei, Oana Manea, pivotul Oltchimului, a mărturisit că nu-şi poate explica declinul echipei după jumătatea primei reprize.

„Adevărul": Oana, nu v-a ieşit nimic cu Viborg...

Oana Manea: Da, am prins o zi foarte proastă. De mult timp nu am făcut un joc atât de slab.

Ce n-a mers?

Mai bine zis ce a mers? Am făcut greşeală după greşeală, ne-am tras în joc una pe alta şi nu am mai putut să ne revenim. Degeaba ne încurajam pe teren, că parcă şi mai rău ne afundam.

V-au surprins danezele cu ceva?

Nu, deloc! Le cunoşteam jocul, ştiam că se bazează pe forţă, pe contratacurile lor tăioase...şi chiar asta au făcut. Din păcate, lor le-a ieşit totul sâmbătă. Noi am fost slabe în apărare, în atac nu am reuşit decât 21 de goluri, ceea ce este destul de puţin, indiferent de adversar sau de circumstanţe.

Se mai poate schimba ceva la Bucureşti?

Noi vom face tot posibilul. Îţi dai seama că nu renunţăm la luptă, dar suntem în acelaşi timp conştiente că este foarte, foarte greu să remontăm diferenţa de şapte goluri.

Au adus Cupa la Bucureşti

Şefii de la Oltchim nu s-au întors cu mâna goală din Danemarca. Au adus cu ei mult râvnitul trofeu al Ligii Campionilor. Cupa va rămâne la Bucureşti până sâmbătă, când va fi înmânată echipei care se va impune la general la finalul celor două manşe. Trofeul a fost transportat de la Herning într-o cutie foarte voluminoasă, confecţionată din lemn masiv şi încuiată cu un lacăt.

Înainte de startul meciului din Danemarca, cupa a fost prezentată publicului danez, apoi, imediat cum a început jocul, a fost ascunsă de privirile curioşilor. Trofeul este păzit cu mare atenţie la Bucureşti, însă este şi asigurat pentru suma de 7.000 de euro în cazul în care este furat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite