Voina: "La Campionatele Europene nu există nicio echipă slabă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că turneul final al Campionatului European este competiţia oficială cea mai puternică, deoarece acolo se întâlnesc cele mai importante reprezentative.

"Turneul final al Campionatului European este competiţia oficială cea mai grea, pentru că reuneşte doar reprezentantele de pe acest continent. Se ştie că handbalul s-a înfiinţat aici şi nu există nicio echipă modestă la această competiţie. A fost o situaţie delicată alegerea celor 17 jucătoare care să reprezinte România la Campionatul European. Nu este uşor să laşi anumite jucătoare acasă, dar noi considerăm că am fost cât mai obiectivi pentru a alege cea mai bună formulă, care să ne reprezinte cu cinste şi demnitate la această competiţie", a spus Voina.

Tehnicianul a adăugat că grupa din care face parte România este una foarte grea: "Suntem într-o grupă de foc, alături de Spania, Serbia şi Danemarca. Mai mulţi specialişti de handbal au spus că grupa noastră este una de foc. Sperăm să fie de bun augur, pentru că nouă ne place căldura. În faza a doua a competiţiei vom intra într-o altă grupă de foc, cu Muntenegru, eterna Rusie, de care nimeni nu mai spune nimic, dar sigur ele ştiu să pregătească o astfel de competiţie. Vreau să asigur pe toată lumea că fetele vor face tot ce depinde de ele pentru a aduce bucurii tuturor românilor".

Federaţia Română de Handbal a organizat, duminică, o conferinţă de presă în care a fost anunţat lotul României pentru Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.
Lotul României este format din următoarele jucătoare: Paul Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Roxana Han, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina-Maria Chintoan, Cristina Vărzaru, Magdalena Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Oana Şoit, Mihaela Tivadar (jucătoare de câmp).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite