Victorie de onoare cu nordice second hand!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Stanca (la minge) şi-a depăşit clar adversarele pe semicerc şi a marcat şase goluri contra lui Larvik
Ionela Stanca (la minge) şi-a depăşit clar adversarele pe semicerc şi a marcat şase goluri contra lui Larvik

Oltchim Râmnicu-Vâlcea a trecut la pas aseară, în ultimul meci din faza grupelor preliminare, de norvegiencele de la Larvik, pe care le-au învins cu scorul de 33-28 (18-13). Cu doar trei handbaliste disponibile pe banca de rezerve, nordicele nu au rezistat pe final presiunii exercitate de „galactice“, fiind învinse cu 33-28.

Calificate deja în grupele principale ale Ligii Campionilor înaintea partidei, Oltchim şi Larvik s-au duelat aseară doar pentru palmares. Neînvinse în primele cinci etape, scandinavele şi-au permis chiar să îşi lase acasă cele mai valoroase jucătoare şi să deplaseze la Vâlcea doar zece handbaliste.

Conducerea şi stafful tehnic al lui Larvik şi-au explicat decizia şi prin prisma apropierii Campionatului European din luna decembrie, competiţie unde gruparea norvegiană va avea angrenate foarte multe jucătoare la echipele lor naţionale.

Fetiţa lui Huţu, ultras pentru Oltchim

În istoria duelurilor directe dintre cele două echipe, Larvik conducea înaintea acestei partide cu 3-2. A fost 24-19 la Vâlcea şi 22-16 la Larvik pentru norvegience, în ediţia 2000-2001 a Ligii Campionilor, şi 33-29 (acasă) şi cu 27-25 (în deplasare) pentru Oltchim, în sezonul 2008-2009.

Larvik era în avantaj după 34-31 în turul actualei ediţii a Ligii Campionilor. Această statistică a fost un motiv în plus pentru "galactice" să trateze cu maximă seriozitate confruntarea cu semifinalista ediţiei trecute a competiţiei.

Fără căpitanul Steluţa Luca în lot, menajată de antrenorul Peter Kovacs, Oltchim a început mai greu partida, oaspetele ţinându-se scai pe tabelă până la jumătatea primei reprize.

Sub privirile fraţiilor Costea şi a Luminiţei Huţupan, care a urmărit meciul din primele rânduri alături de fetiţa sa Ştefania (şase luni), Stanca&Co s-au distanţat apoi treptat pe tabelă profitând şi de căderea fizică a nordicelor pe finalul meciului.

Au marcat pentru Oltchim: Stanca 6, Elisei 6 (1), Neagu 5, Nechita 5, Vizitiu 3, Manea 3, Maier 3 (1) şi Fiera 2. „Galacticele" aşteaptă acum cu interes tragerea la sorţi de marţi a grupelor principale, unde ar putea întâlni câteva din colegele lor de la echipa naţională.

Deoarece s-a clasat pe locul secund în grupa C, Oltchim va întâlni în grupele principale şi două din câştigătoarele celorlalte trei grupe preliminare: Buducnost (singura echipă cu şase victorii), Itxaco (echipă unde joacă Oana Şoit) sau ETO Györ (formaţia Aureliei Brădeanu şi a "austriecei" Simona Spiridon).

Clasament grupa C

1. Larvik    6    5    0    1      202-157 10p
2. Oltchim    6    4    0    2    169-152    8 p
3. Toulon    5    1    0    4    124-148    2 p
4. Randers    5    1    0    4    113-151    2 p

Partida Toulon - Randers s-a terminat după închiderea ediţiei. Primele două echipe s-au calificat în grupele principale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite