Viborg renunţă la Amariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea formaţiei daneze de handbal feminin Viborg HK a anunţat, marţi, că nu le va prelungi contractele jucătoarelor Carmen Amariei şi Maja Savici, motivul invocat fiind bugetul redus al echipei.

Deşi a avut un start bun de sezon, componenta naţionalei României s-a accidentat într-un meci din Liga Campionilor, ratând în mare parte sezonul intern danez, dar şi Campionatul European, la care tricolorele au cucerit medalia de bronz.

Carmen Amariei a revenit pe teren în februarie, la aproape trei luni de la operaţia de menisc, dar nu a mai putut face mare lucru pentru echipa sa, care între timp ratase calificarea în faza grupelor principale din Liga Campionilor. A urmat şi ratarea finalei mari, pentru titlul în Danemarca, plecarea antrenorului Jakob Vestergaard, plus alte accidentări ale jucătoarelor, astfel că s-a decis restrângerea lotului pentru viitorul sezon. "Am discutat cu ambele jucătoare despre neextinderea contractelor în viitorul sezon. Bugetul clubului este restrâns, iar în această situaţie este perfect normal să stopăm colaborarea cu ambele jucătoare", a declarat directorul Viborg HK, Peter Cassoe.

La rândul său, jucătoarea Carmen Amariei a afirmat că nu exclude o revenire în România: "Am avut parte de un an frumos la Viborg, dar din păcate a fost accidentarea care m-a scos mult timp din circuit. Rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor, aşa că e mai bine să întrerupem colaborarea. E posibil să şi rămân în Danemarca în viitor, dar şi să merg la alt club. Sunt şi alte posibilităţi pe care mă gândesc să le iau în calcul, dar după încheierea sezonului. Poate chiar o revenire în România".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite