Viborg, eliminată din Ligă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoarea ediţiei trecute a Ligii Campionilor, formaţia daneză Viborg HK a fost eliminată duminică, pe teren propriu, din competiţie, deşi a învins pe Dinamo Volgograd (Rusia), scor 36-29 (14-17), în ultimul meci din grupa preliminară A.

Pentru a mai putea spera la calificare, Viborg avea nevoie de o victorie la nouă goluri diferenţă, după ce în tur pierduse în Rusia la opt goluri (33-41). Miracolul nu s-a produs, lotul măcinat de accidentări al nordicelor fiind principalul motiv al ratării calificării.

Dinamo Volgograd a dominat clar prima repriză, dar nordicele au forţat apoi pedala de acceleraţie. Au preluat conducerea în minutul 37, prin Jurack, 19-18 şi nu au mai cedat până la final. Din păcate pentru ele, diferenţa maximă a fost de doar 7 goluri, insuficientă pentru calificare.

Printre marcatoarele de la Viborg HK s-a numărat şi căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru (foto), cu 3 reuşite. A doua handbalistă tricoloră din lotul danez, interul Carmen Amariei este indisponibilă până cel puţin în luna ianuarie, după operaţia de menisc suferită la începutul acestei luni.

Echipele calificate în grupele principale:

Buducnost Podgorica şi Dinamo Volgograd (grupa A), Itxako şi HC Leipzig (B), Larvik HK şi Oltchim (C), ETO Györ şi Krim Ljubljana (D). Tragerea la sorţi a celor două grupe principale va avea loc marţi, la Viena. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite