Şoc: Valentina Ardean ratează Mondialul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar o lună înaintea debutului Campionatului Mondial din China (5 – 20 decembrie), naţionala României a pierdut una dintre cele mai importante piese din angrenajul ei.

Accidentată în meciul Oltchim - Zvezda, extrema stângă Valentina Ardean-Elisei a primit ieri o vestă groaznică! Ea a fost diagnosticată cu ruptură de ligamente încrucişate, cu afectarea ligamentului colateral şi a meniscului! Ardean va lipsi şase luni, ratând astfel turneul final din Asia. “Deja am discutat cu doctorul Martens din Belgia, renumit chirurg, pentru că mai mult ca sigur va fi nevoie de operaţie”, a explicat Ioan Gavrilescu, preşedintele CS Oltchim.

 „Este o pierdere enormă!“

Afectat şi el de aflarea acestei veştii, selecţionerul echipei naţionale mai speră totuşi într-o minune. “Am vorbit cu Alice la telefon şi mi-a spus rezultatul RMN-ului. Eu vreau totuşi să trimit acest RMN în Franţa, să vedem ce spun şi medicii de acolo. Este o pierdere enormă pentru Oltchim, dar şi pentru naţională”, a declarat Radu Voina.

A mai ratat o competiţie importantă

Acesta va fi al doilea turneu final Mondial pe care Valentina Ardean îl va rata din cauza unei accidentări. La ediţia din 2007, “Alice” a lipsit din cauza unei recidive la o problemă medicală mai veche. Vicecampioană mondială în 2005, Valentina Ardean a fost declarată cea mai bună extremă stânga la acea competiţie, distincţie primită şi la Europeanul din 2008.

Locul ei la naţională ar putea fi luată fie de Iulia Puşcaşu, fie de Adriana Nechita, ambele legitimate la Oltchim. Pierderea Valentinei Ardean se adăugă celei a Aureliei Brădeanu Stoica. Jucătoarea de la Gyor a născut de curând şi va rata, aproape sigur, Campionatul Mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite