VIDEO Film despre moartea handbalistului Marian Cozma, lansat la Veszprem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni au vizionat astăzi, în Veszprem, un film despre uciderea handbalistului român Marian Cozma.

Filmul se numeşte "O ţară înjunghiată în inimă" şi povesteşte ultimele ore din viaţa pivotului român al echipei locale, MVK Veszprem.

Foarte mulţi oameni au plâns, pe stadionul din Veszprem, în timpul filmului. "Nu cred că e normal ca acest film să stârnească astfel de reacţii. Tocmai aţi văzut 4.000 de oameni plângând. Au plâns pentru Marian Cozma şi pentru Ungaria, pentru patria lor. Aici se întâmplă lucruri oribile. Să deschidem ochii şi să spunem: gata, până aici!", a declarat Gabor Kalomista, producătorul filmului, considerând că, în faţa unei crime absurde, emoţia e nefirească, transmite Realitatea Tv.

În pelicula lungă de 85 de minute, rolul lui Marian Cozma este jucat de Czapko Antal, actor la teatrul din Szombathely. Din distribuţie mai fac parte Csanyi Sandor, în rolul handbalistului sârb Zarko Sesun, Pindroch Csaba în rolul rezervei Uros Vilovski şi Szabo Simon, în rolul portarului croat Ivan Pesic. În rolul prietenei lui Cozma a fost distribuită actriţa Oroszlan Szonja.

Prezent la premiera de la Veszprem, tatăl lui Marian nu şi-a putut ascunde tristeţea: "Când vin aici în Veszprem mă doare inima din alte motive, mă doare inima pentru că copilul meu nu mai e şi trebuia să fie".

Moartea lui Marian, înjunghiat în inimă acum trei luni într-un club din oraş, a stârnit valuri de indignare, emoţie şi solidaritate în Ungaria şi România deopotrivă, dar şi unul de violenţe la adresa etnicilor romi din Ungaria.

În prezent, trei bărbaţi suspectaţi de implicare în uciderea lui Cozma sunt arestaţi şi-şi aşteaptă procesul, iar verdictul va fi pronunţat până la sfârşitul acestui an.


Sursa: Realitatea Tv

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite