Ucemeriştii au furat un punct campioanei, chiar la ea acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Zamfirescu îşi anunţă rivalii că a sosit vremea Reşiţei
Directorul Zamfirescu îşi anunţă rivalii că a sosit vremea Reşiţei

Derbiul masculin al handbalului românesc s-a desfăşurat într-un echilibru aproape perfect. În prima parte, campionii au avut două încercări de a se desprinde pe tabelă, dar, de fiecare dată, nu au reuşit să pună mai mult de două goluri între ei şi bănăţeni.

Asta şi pentru că uriaşul din poarta Reşiţei, Levente Szabo, a apărat fantastic, numai în prima jumătate de oră trecându-şi în cont 11 intervenţii salvatoare. Popescu s-a mişcat şi el bine între buturile constănţene, adunând şase parade, astfel că, diferenţa ar fi trebuit să o facă sclipirile de moment ale jucătorilor de la linia de nouă metri. Pe semicerc s-a dat o luptă crâncenă, drept dovadă fiind echimozele de pe feţele handbaliştilor celor două echipe. Prima repriză a derbiului s-a terminat la egalitate 10-10, nici constănţenii, nici reşiţenii nefiind dispuşi să rişte prea mult.


Final pe muchie de cuţit
    Startul reprizei secunde a aparţinut HCM-ului, care s-a desprins la un moment dat la trei goluri, dar elevii lui Gligore Czari nu s-au pierdut cu firea şi au restabilit egalitatea. Recitalul portarilor a continuat şi după pauză, Szabo opunându-se golului de şapte ori, în timp ce, Popescu a apărat şase mingi. Cu 41 de secunde înainte de finele partidei, când HCM conducea cu 21-20, antrenorul UCM-ului şi-a chemat elevii la bancă. Şi-ar fi dorit o finalizare târzie, astfel încât, constănţenii să nu mai aibă timp pentru un ultim atac. Georgescu s-a grăbit însă şi a înscris pentru 21 egal, iar HCM-ul mai avea la dispoziţie jumătate de minut pentru a marca golul victoriei. Defensiva Reşiţei a rezistat însă şi, după acest egal obţinut pe terenul campioanei, UCM a devenit favorită certă pentru câştigarea titlului, păstrând un avans de două puncte în clasament faţă de rivala de la malul mării.
    Antrenorul Gligore Czari s-a declarat mulţumit de jocul echipei, dar mai ales de rezultat. “Am declarat încă de la plecarea spre Constanţa că vrem să nu pierdem. Am reuşit asta la capătul unui meci foarte tare, cu multe durităţi. Trebuie să rămânem la fel de concentraţi, să evităm eventuali paşi greşiţi, pentru că acum depinde numai de noi”, a spus Czari. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite