UCM Reşiţa, penultimul pas spre trofeu. Românii au plecat la Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UCMR a plecat spre Istanbul, unde se joacă meciul cu Beşiktaş din semifinalele Cupei Challenge. "Alb-albaştrii" pleacă favoriţi şi speră să obţină un avantaj minim pentru retur. Românii sunt câştigătorii trofeului în yltimele două ediţii.

Echipa UCM Reşiţa a ajuns şi în acest an în penultimul act al Challenge Cup, pe care a câştigat-o în ultimele două ediţii. Cu lotul aproape complet, reşiţenii au plecat deja spre Istanbul, via Timişoara, unde urmează să joace duminică turul semifinalei Challenge Cup.
Antrenorul Aihan Omer este de părere că meciul trebuie abordat cu precauţie, pentru că turcii nu întâmplător au ajuns în această fază a Challenge Cup. „Eu nu mă aşteptam să ajungă până aici, dar au ajuns. E o echipă masivă, cu mulţi străini în lot şi trebuie să fim foarte atenţi. Dar, ca de obicei, noi vom juca la victorie” a declarat „Turcul”.
Reşiţenii nu vor putea conta pe Yan Vizhbovsky, care a suferit o ruptură în partida de la Baia Mare, lipsind şi din partida de miercuri cu CSM Oradea.
Mai trebuie spus că, Evaggelos Schjolin, aşa cum anunţam încă de luna trecută, s-a despărţit de gurparea de pe Bârzava, Aihan Omer recunoscând că acesta este „învoit” până la finele campionatului. Nici Michal Kraus nu va mai rămâne în lotul dublei câştigătoare a Challenge Cup. „Kraus este învoit, are un mic accident şi lucrează şi la casă, însă va reveni la lot”, a spus antrenorul bănăţenilor, însă se pare că nici cehul de etnie germană nu va mai reveni la echipă.

Test facil cu Oradea
În etapa a XXIV- a Ligii Nationale, jucată în avans miercuri, UCM Reşiţa a învins cu 43-28 (20-14) pe CSM Oradea. Deşi debutul a aparţinut oaspeţilor, experienţa şi clasa reşiţenilor şi-a spus rapid cuvântul, iar Butuljia, Irimescu, Pasici şi Pârâianu, au reuşit să revină rapid şi să se desprindă serios la finalul primei reprize. Oaspeţii de la Oradea au condus cu 2-0 (min. 2), 4-2 (min. 5) sau 8-7 (min. 12), în partea secundă meciul a fost la discreţia reşiţenilor care au făcut o repetiţie cu public înaintea primei manşe a semifinalei Challenge Cup contra turcilor de la Besiktas JK. UCM Reşiţa a trecut pentru prima dată la conducere în minutul 14, apoi diferenţa a crescut treptat, ajungând ca la sfârşitul partidei între cele două echipe să se înregistreze o diferenţă de 15 goluri.
„Cei mai buni marcatori ai ucemeriştilor au fost Pasic, cu 10 reuşite şi Pârâianu cu 7 goluri. Următoarea partidă a reşiţenilor va fi duminică, de la ora 15.30, la Istanbul în semifinalele Challenge Cup, contra turcilor de la Beşiktaş JK” a declarat Cătălin Negreanu, director imagine UCM Sport.

Vor finală românească
Directorul secţiei sport de la UCMR, Ion Zamfirescu, s-ar bucura de o finală între bănăţeni şi CSU Suceava, echipă care joacă în cealaltă semifinală, cu BSV Berna, din Elveţia. „Noi mergem să câştigăm în Turcia, însă va fi greu. Cât priveşte o eventuală finală românească, ne este indiferent, deşi ar fi bine să avem două echipe româneşti în finală”, a declarat oficialul reşiţean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite