Tricolorii, desfiinţaţi de Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa României a ratat calificarea la cel de-al treilea Mondial consecutiv după ce a fost învinsă de Belarus, la Minsk, scor 28-23 (15-12). Elevii lui Vasile Stângă (foto) nu au reuşit să păstreze avantajul de trei goluri dobândit în manşa tur, de la Bucureşti, unde au câştigat cu 25-22.

După un start de partidă destul de echilibrat, naţionala noastră s-a prăbuşit treptat. Dovadă: în primele nouă minute din a doua repriză tricolorii n-au marcat! Nouă şuturi în bară şi trei lovituri de la 7 metri irosite, aceasta a fost reţeta eşecului naţionalei. În urmă cu un an, când am ajuns totuşi la Mondialul din Suedia, ne-am făcut de ruşine, terminând pe locul 19 din 24, cea mai slabă clasare din istoria unei naţionale, care a câştigat titlul mondial de patru ori, ultima dată în 1974.

Stângă pleacă

Vizibil supărat după meciul de ieri cu Belarus, Vasile Stângă a dat vina pe greşelile individuale şi a lăsat de înţeles că va demisiona. „Echipa e vinovată pentru înfrângere, nu un jucător anume. La ultima şedinţă a Comisiei Tehnice am promis ceva antrenorilor şi mă voi ţine de cuvânt, dar nu spun acum ce. Ăsta e sportul, cei mai deştepţi câştigă", a spus Stângă. Ulterior, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a mărturisit că Vasile Stângă a promis că se va retrage de la naţională, în cazul ratării calificării în play-off. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite