Tricolorele fac show înainte de Europene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Stanca  a marcat trei goluri  în finala contra Suediei
Ionela Stanca a marcat trei goluri în finala contra Suediei

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, turneul internaţional de la Paris, după ce a învins în finală reprezentativa Suediei, scor 32-26 (18-8). Cu doar o săptămână înaintea debutului CE din Danemarca şi Norvegia, elevele lui Radu Voina arată o formă de invidiat.

La doar două luni după ce a câştigat Cupa Mondială din Danemarca, România şi-a adjudecat un nou trofeu internaţional prestigios, triumfând cu lejeritatea la a opta ediţie a turneului tradiţional de la Paris. Sâmbătă, în primul meci al „patrulaterului" parizian, România a învins Croaţia, cu 29-25 (16-11), iar în cel de-al doilea, Suedia a produs surpriza în faţa gazdei, Franţa, scor 25-22 (14-12). Tricolorele au dat aşadar, ieri, piept în finala competiţiei cu reprezentativa nordică, pe care au surclasat-ocu 32-26 la capătul unui meci în care Neagu&Co au condus şi la zece goluri diferenţă. 

Marcatoarele României la turneul de la Paris: Vărzaru 12, Neagu 10, Stanca 6, Chintoan 6 , Geiger 5, Paraschiv 4, Şoit 4,  Fiera 3,  Han 3, Ardean 3, Manea 2,  Brădeanu 2, Nechita 1 . Turneul a reprezentat un bun prilej pentru Radu Voina să ruleze cele 17 jucătoare din lot, din care selecţionerul va alege cele 16 fete care vor face deplasarea la Europene. Îmbucurător pentru fanii naţionalei este faptul că România pare a fi în sfârşit o echipă acoperită pe toate posturile. Spre deosebire  de Mondialul din China, Radu Voina se poate baza acum pe două jucătoare de braţ-stâng pe interul dreapta (Geiger şi Oana Şoit-revenită cu succes la naţională după un an şi jumătate) şi pe conducătoarea de joc Aurelia Brădeanu (nerefăcută fizic la acea vreme după naşterea unui băiat).

Singurele jucătoare care nu au marcat la competiţia din capitala Franţei au fost Ada Moldovan (golghetera campionatului intern) şi Mihaela Tivadar (folosită cu precădere în defensivă), dar cele două au totuşi şanse mari să facă deplasarea la Europene din considerente tactice.
După jocul de duminică, echipa antrenată de Radu Voina s-a deplasat în Germania, pentru două partide amicale, programate la 30 noiembrie (la Salzgitter) şi 1 decembrie (la Hildesheim). Fetele vor reveni a doua zi în ţară, iar după două zile libere vor participa la conferinţa de presă oficială, dinaintea plecării la CE, programată la 6 decembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite