„Tricolorele“ au ultimul test înainte de Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României participă în acest weekend la un puternic turneu amical în Norvegia. Cu doar două săptămâni înainte de Mondialele din China, tricolorele se duelează cu Norvegia şi Rusia, principalele sale contracandidate în lupta pentru medalia de aur.

După ce a efectuat azi vizita medicală, naţionala feminină se va pregăti două zile la Bucureşti, înainte de a decola miercuri cu destinaţia Norvegia, acolo unde va susţine ultimul examen premergător Campionatului Mondial din China.

Va fi un turneu amical extrem de interesant, în contextul în care tricolorele se vor întâlni cu reprezentativa Croaţiei, dar şi mai important cu puternicele naţionale ale Novergiei (campioana olimpică en-titre) şi Rusiei (campioana mondială en-titre).

Cotată cu a treia şansă la obţinerea titlului mondial (cotă 7.5/1), România va deplasa în Norvegia un lot de 21 de jucătoare, din care colectivul tehnic va selecţiona apoi 17 handbaliste pentru participarea la turneul final din China.

În proporţie de 95% lotul a fost deja definitivat, singurele semne de întrebare pentru Radu Voina fiind alegerera celui de-al treilea portar din lot dintre Mihaela Smedescu şi Talida Tolnai, coechipiere şi rivale pe post şi la echipa de club Oltchim. Melinda Geiger, Patricia Vizitiu şi Florina Bârsan au şanse mici să prindă turneul final din China.

Nechita a prins lotul pe ultima sută de metri

După accidentările grave ale Valentinei Ardean-Elisei şi apoi ale vedetei lui HCM Baia Mare, Camelia Balint, selecţionerul Radu Voina a fost nevoit să găsească repede o soluţie de avarie pentru postul de extremă stânga.

Deşi a revenit de curând în prima echipă a Oltchimului după o accidentare care a ţinut-o mult timp pe tuşă, Adriana Nechita a reuşit să impresioneze în ultimele minute ale partide datorită apetitului ofensiv şi a fost chemată pe ultima sută de metri la echipa naţională.

Anunţată în lotul lărgit pentru Mondiale, extrema Oltchimului i-a demonstrate, deja lui Radu Voina că a fost inspirat, reuşind o evoluţie de senzaţie în partida cu Zvezda din Liga Campionilor, meci în care a marcat şase goluri.

Programul României la Campionatul Mondial

5 decembrie (ora 11.15) România - Chile
6 decembrie (ora 15.15) România - Japonia
7 decembrie (ora 15.15) România - Ungaria
9 decembrie (ora 15.15) România - Tunisia
10 decembrie (ora 13.15) România - Norvegia

Primele trei echipe se califică în Grupa Principală cu punctajul acumulat în faţa celorlalte două formaţii care merg mai departe din grupa iniţială

12, 13, 15 decembrie - Grupa Principală
17 decembrie - Jocuri pentru locurile 5-12
18 decembrie - Semifinale
20 decembrie - Finala mică şi Finala Mare

Lotul lărgit al României pentru China

Portari: Paula Ungureanu (Oltchim) şi Florentina Stanciu (Stjarlan –Islanda), Mihaela Smedescu (Oltchim), Talida Tolnai (Oltchim)

Extreme:  Iulia Puşcaşu (Oltchim), Cristina Vărzaru (Viborg), Ramona Maier (Oltchim) şi Adrian Nechita (Oltchim)

Pivoţi: Ionela Stanca (Oltchim), Oana Manea (Oltchim) şi Florina Chintoan-Bârsan (U. Cluj)

Interi: Carmen Amariei-Lungu (Copenhaga), Adina Meiroşu-Fiera (Oltchim), Narcisa Lecuşanu (Oltchim), Cristina Neagu (Oltchim), Patricia Vizitiu (Oltchim), Melinda Geiger (HCm Baia Mare), Mihaela Tivadar (HC Roman), Ada Moldovan (Dunărea Brăila) şi Clara Vădineanu (Oltchim).

Programul turneului din Norvegia

România – Rusia vineri, ora 17.30

România – Norvegia sâmbătă, ora 17.15

România – Croaţia duminică, ora 18.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite