Trei meciuri infernale pentru un loc la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină de handbal se va bate în acest weekend cu Muntenegru, Franţa şi Japonia şi trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri pentru a ajunge la Londra.

Socotită a fi singura reprezentantă a sporturilor de echipă de la noi capabilă să se bată cu șanse pentru medalii la orice competiție internațională importantă, echipa feminină de handbal a României se luptă, de astăzi și până duminică, la Lyon, pentru a-și asigura prezența la Jocurile Olimpice de la Londra.

Misiunea fetelor pregătite de Radu Voina nu va fi însă deloc simplă. Gazdă a turneului, Franța este vicecampioană mondială, iar la ediția din decembrie trecut a CM a surclasat (39-20) naționala noastră.

Muntenegru, deși în Brazilia a fost eliminată în aceeași fază (optimi de finală), se bazează pe grupul jucătoarelor de la Buducnost, care au câștigat Liga Campionilor trecând uşor de Oltchim în grupele principale. Nici Japonia nu trebuie subestimată, mai cu seamă că a terminat la egalitate (28-28) cu România la ultimele Mondiale.

Nici programul meciurilor din această grupă de calificare la JO nu pare a fi favorabil naționalei noastre, care întâlnește în această seară, de la ora 20.00 (în direct la Dolce Sport), Franța, adică principala favorită la calificare.

România, cotată cu Şansa a treia

Muntenegru, formația cu care România se va lupta, probabil, pentru celălalt loc calificant, va debuta cu un meci mult mai ușor, contra Japoniei. Plecat cu mașina în Franța, președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, ne-a declarat că programul meciurilor nu este, totuși, atât de important, crucială fiind capacitatea echipei noastre de a se conecta la dispute, de a avea constanță în evoluții.

„Niciun meci nu mai este ușor în handbalul zilelor noastre. La nivel mondial, există un echilibru în ceea ce privește valoarea. Nu prea mai există mari favorite".

Pentru a se prezenta cât mai bine la acest turneu, echipa României a disputat săptămâna trecută trei meciuri-test în compania Coreei de Sud, care și-a asigurat deja participarea la JO de la Londra. S-a impus în primul (29-28) și ultimul (25-22), cedând o singură dată (26-30). În caz că va ocupa locul 1 sau 2 la Lyon, naționala de handbal se va alătura celei masculine de polo, care s-a calificat la Jocurile Olimpice după turneul preliminar din Canada, de luna trecută.

Lotul României

- Portari: Nichita, Pâslaru, Tolnai

- Linia de 9 metri: Băbeanu, Brădeanu, Druţu, Meiroşu, Perianu, Senocico, Vizitiu

- Pivoţi: Chintoan, Ciuciulete, Manea

- Extreme: Ardean, Curea, Farcău, Nechita, Vărzaru

Program meciuri - în direct la Dolce Sport

Astăzi (vineri, 25 mai)

- Ora 17.45: Muntenegru - Japonia

- Ora 20.00: ROMÂNIA - Franţa

Sâmbătă, 26 mai

- Ora 15.45: ROMÂNIA - Muntenegru

- Ora 18.00: Japonia - Franţa

Duminică, 27 mai

- Ora 15.15: ROMÂNIA - Japonia

- Ora 17.30: Franţa - Muntenegru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite