E oficial! Voina revine la Oltchim!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Voina
Radu Voina

Voina a ajuns la un acord cu oficialii Oltchimului şi va conduce mâine dimineaţă primul antrenament de la revenirea sa la Rm.Vâlcea. El se va afla pe bancă la meciul din deplasare cu Buducnost.

UPDATE 15.13 Voina a semnat până în vara lui 2012

"Este cea mai bună soluţie pe care am găsit-o. Radu Voina are avantajul că le cunoaşte bine pe fete cu care a mai lucrat şi la Oltchim şi la echipa naţională. Sperăm să facem treabă bună împreună, aşa cum am făcut şi la precedentul său mandat la Vâlcea, când Oltchim a ajuns până în finala Ligii Campionilor. CS Oltchim ţine să-i mulţumească preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, pentru sprijinul acordat la aceste tratative, pentru faptul că l-a sfătuit pe Voina să accepte oferta noastră. E şi spre binele echipei naţionale", a spus Gavrilescu.

Miercuri dimineaţă, la ora 10.30, Voina va conduce primul antrenament al campioanelor, după care va face deplasarea cu echipa la Cluj-Napoca, acolo unde Oltchim joacă joi derbiul campionatului cu Universitatea Jolidon.

Radu Voina a antrenat campioana României i în sezonul trecut, ajungând până în finala Ligii Campionilor, piuerdută în faţa campioanei din Danemarca, Viborg.

Voina este agreat de jucătoare şi se pare că acestea au făcut lobby pentru ca acesta să revină la Rm.Vâlcea. Voina a pus mai multe condiţii pentru a reveni la Vâlcea, iar pe parcursul dimineţii tehnicianul a negociat cu oficialii Oltchimului.

Anja Andersen, daneza care a antrenat Oltchim pentru o lună şi cîteva zile, a declarat că nu regretă experienţa pe care a trăit-o în România şi că va mai păstra legătura cu anumite jucătoare.

"Ştiu că mentalitatea din Europa de Est este diferită de cea din Vest, dar cu siguranţă nu îmi e frică să mai repet o asemenea experienţă, cu o echipă din aceea regiune. Am făcut o înţelegere cu cîteva jucătoare. Voi păstra legătura telefonică cu ele. Cred că o parte din ele au realizat că există o mare diferenţă între ceea ce se întîmplă la ele şi felul în care este perceput handbalul în Vest", a declarat Anja Andersen, potrivit sporten.dk.

Andersen a fost numită în data de 3 februarie în funcţia de antrenor al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe ungurul Peter Kovacs. Gruparea vâlceană a obţinut, cu Anja Andersen pe bancă, două victorii şi două înfrângeri în grupele principale ale Ligii Campionilor: Oltchim - Buducnost, scor 21-20, Itxaco - Oltchim, scor 26-25, Oltchim - Krim Ljubliana, scor 31-27 şi Oltchim - Itxaco, scor 22-25.

După patru meciuri disputate în prima grupă principală, Oltchim se clasează pe locul al treilea, cu patru puncte, fiind devansată de Itxaco (6 puncte) şi de Buducnost (4 puncte).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite