Steluţa Luca, pensionată forţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dorinţa de a câştiga Liga Campionilor în sezonul viitor, Oltchim a pornit o adevărată revoluţie la nivelul lotului.

Steluţa Luca, Valeria Beşe, Tereza Tamaş, Adriana Ţăcălie, Clara Vădineanu, Mihaela Smedescu Şi Gabriela Szűcs nu mai fac parte din lotul „galacticelor", iar Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă şi croata Sanela Knezovici au semnat deja cu gruparea vâlceană.

„Eram o mare familie şi nu ne-a picat prea bine această veste, dar viaţa merge înainte, nu trebuie să dramatizăm", spune experimentata Steluţa. „La fiecare meci, opt dintre ele trebuiau să stea în tribune şi în mod normal nu erau mulţumite, se considerau dezavantajate", a explicat tehnicianul Oltchimului, Radu Voina.

Deşi s-a ferit să o spună, Voina a sancţionat şi o anumită atitudine a veteranelor echipei, care conduceau corul nemulţumitelor din tribună.  Drept compensaţie pentru serviciile aduse clubului, Luca a fost totuşi propusă în funcţia de antrenor secund. Ea şi-ar fi dorit însă să mai continue ca jucătoare, mai ales că semnase prelungirea contractului în iarnă. „Îi mulţumesc domnului Roibu pentru tot ce a făcut pentru mine. Nu ştiu însă dacă rămân la Oltchim, am fost doar înştiinţată că voi fi antrenor secund, dar nu am vorbit cu nimeni despre acest aspect", a mărturisit simbolul Oltchimului, al cărei soţ, Andrei Luca, e vicepreşedintele vâlcencelor.

Vrea să antreneze copii

Propunerea de a deveni secund la Oltchim e însă o chestie mai mult teoretică, pentru că toţi cei care au avut acest rol au fost mai mult de decor. Acesta e şi unul dintre motivele pentru care Steluţa a ezitat să dea un răspuns prompt propunerii clubului.  Luca îşi va petrece mare parte din vacanţa de o lună în Italia, la Verona, acolo unde a activat ca jucătoare şi chiar a antrenat o grupă de copii. „Îmi plac copiii, îmi doresc unul în viitorul apropiat şi mi-ar plăcea să încep cu nişte fete de la iniţiere", a spus interul stânga, care la Oltchim avea un salariu de 120.000 de euro pe sezon.

Bacăul, posibilă destinaţie

Fostul internaţional Gabriel Armanu ne-a dezvăluit că gruparea moldoveană are planuri mari pentru sezonul viitor. „Pentru a face performanţă în Liga Naţională vom aduce câteva jucătoare din străinătate, dar ne dorim şi câteva din fetele plecate de la Oltchim. Suntem în negocieri şi sper ca ele să fie atrase şi de tradiţia noastră", spune managerul Ştiinţei, de nouă ori campioană a României şi finalistă a Cupei Campionilor în 1986. Dacă Beşe are ceva oferte din ţările nordice, unguroaica Gabriella Szűcs este în schimb foarte aproape de un transfer la Jolidon Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite