Steliştii văd sferturile de finală la orizont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Georgescu a marcat nouă goluri în meciul cu Portovik
Ionuţ Georgescu a marcat nouă goluri în meciul cu Portovik

„Militarii“ au făcut instrucţie sâmbătă, la Chiajna, cu formaţia ucraineană Portovik Yujnîi, scor 33-23 (19-12), în meciul tur din optimile Cupei Cupelor la handbal masculin. După două sezoane consecutive în care s-au oprit în faza optimilor, „militarii“ sunt, în sfârşit, cu un picior în sferturile competiţiei.

Aşa cum anunţau încă dinaintea partidei, steliştii au intrat pe teren montaţi să obţină un rezultat liniştitor în perspectiva manşei retur din Ucraina. Susţinuţi frenetic de suporterii care au umplut Sala Concordia din Chiajna, "roş-albaştrii" au tranşat disputa încă din prima parte, conducând cu 8-2 (min. 11) şi 15-7 (min. 24).

La pauză tabela indica 19-12, dar elevii lui Bozo Rudic nu au oprit motoarele nici în actul secund şi au mai pus trei goluri între Steaua şi Portovik Yujnîi, de la care s-a remarcat doar Soga (6 goluri) şi Doroşciuk (5 goluri). Ultimul, un pivot ce a prins lotul Ucrainei la recentul European.

Marcatorii formaţiei steliste au fost Georgescu 9 goluri, Stavrositu 7, Cian 5, Dinescu 5, Stamate 5 şi Vujadinovici 2, dar un aport important la această victorie l-a avut şi portarul Obrad Ivezici. Sârbul a avut un procentaj de 45% la mingile apărate, printre care şi patru aruncări de la 7 metri. Manşa secundă are loc pe 20 februarie în Ucraina.

Vor să spargă gheaţa în Cupa Cupelor

Dublă câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1968 şi 1977, Steaua a câştigat ultimul său trofeu european în 2006, atunci când a cucerit Cupa Challenge. În ultimele două sezoane, "roş-albaştrii" au ajuns de fiecare dată în optimile Cupei Cupelor, dar au fost eliminaţi de Veszprem în 2008 şi de Valladolid în 2009. Ultima formaţia românească care a atins sferturile competiţiei este HCM Constanţa în ediţia 2006-2007, atunci când "marinarii" pierdeau şi ei în faţa spaniolilor de la Valladolid.

Georgescu a făcut show

Nevoit să găsească o soluţie de avarie pentru postul de inter dreapta după ce Costel Manea s-a accidentat, tehnicianul Bozo Rudic a pariat pe polivalenţa extremei Ionuţ Georgescu, iar acesta nu i-a înşelat încrederea. Un stângaci foarte tehnic, Georgescu a fost un adevărat jolly-joker al "roş-albaştrilor".

A marcat nu mai puţin de nouă goluri, reuşitele provenind atât de pe extremă, cât şi de la linia de nouă metri. De două ori golgheter al României în carieră, extrema s-a căsătorit ieri cu iubita sa din ultimii ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite