Ştefan Laufceac revine luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Rudi Stănescu şi Ştefan Laufceac, cei doi portari care dau siguranţă reprezentativei de handbal a României, se află pe margine. Amândoi, din raţiuni de sănătate. Adică, ambii sunt

Ionuţ Rudi Stănescu şi Ştefan Laufceac, cei doi portari care dau siguranţă reprezentativei de handbal a României, se află pe margine. Amândoi, din raţiuni de sănătate. Adică, ambii sunt accidentaţi.

Mai aproape de a reveni pare cel de-al doilea. Ca şi constănţeanul, stelistul face zi de zi recuperare. Într-o săptămână, cel mult două, Laufceac va putea să se mişte liniştit în sală. Şi poate să se pregătească şi cu mingea. El îşi va continua recuperarea, urmând să mărească gradual efortul.

La cei 33 de ani, el este un portar trecut prin multe. Are nevoie de măcar o lună în care să joace efectiv, căci amicalele ori antrenamentele n-au tensiunea unui meci normal. Este atrofiată musculatura piciorului operat, dar Fane cunoaşte tehnicile, aşa încât are şanse să ajungă la Mondialele din Croaţia, în ianua-rie, anul viitor.

Ar merita, la fel ca Stănescu, cei doi având contribuţii majore la revenirea tricolorilor în elita lumii după 14 ani de absenţă. Situaţia lui Rudi nu pare nici mai roz, nici mai întunecată. Dar există un decalaj de timp între posibila recuperare a fiecăruia dintre cei doi handbalişti. Cu ei în lot, Omer ar dormi mult mai liniştit, căci ar avea poarta asigurată. Ar intra doar golurile imparabile, dar n-ar fi posibil ca orice minge aruncată spre buturile României să fie gol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite