Statistic, ne merităm locul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În clasamentele individuale de la Europene componentele naţionalei feminine de handbal s-au clasat în afara podiumului. Procentajul reuşit de handbalistele tricolore la Euro 2008 indică faptul că naţionala a fost un grup unit, dar că nu a excelat totuşi la vreunul din capitolele importante ale jocului

Comparativ cu turneele precedente, naţionala României a arătat mai mult ca o echipă, dar lipsa unor vedete din lot şi-a spus cuvântul în momentele-cheie ale meciurilor.

Cu excepţia Valentinei Ardean-Elisei, inclusă în formaţia ideală a Campionatului European, componentele naţionalei nu au urcat în top 5 în vreunul din clasamentele realizate de statisticienii EHF.

Aleasă cea mai bună extremă dreapta a competiţiei din Macedonia, „Alice“ a fost golghetera României cu 37 goluri, performanţă ce a clasat-o pe locul 6 la general, cu 14 reuşite mai puţin decât golghetera absolută a competiţiei, norvegianca Kristin Riegelhuth.

Am fost pe locul 10 la jocul pe extreme!

În contextul în care Ada Nechita şi Cristina Vărzaru nu au fost prezente la EURO 2008, iar Ramona Maier s-a accidentat grav în meciul cu Spania, jocul pe extreme a avut de suferit.

România a marcat doar 26 goluri de pe această poziţie şi s-a clasat abia pe locul 10 la capitolul procentaj goluri/aruncări, cu 47%. Un alt punct deficitar a fost defensiva, acolo unde absenţa unor jucătoare de profil, ca Steluţa Luca sau Valeria Beşe, ne-a cauzat multe probleme.

Din echipa României, doar Carmen Amariei s-a clasat în primele 20 de apărătoare ale Campionatului European. Tricolorele au compensat totuşi prin aruncările în forţă de la linia de 9 metri, acolo unde am ocupat locul secund la numărul de goluri şi la eficacitate. 

Cifrele turneului final

Statistică:

Golghetere: Valentina Ardean-Elisei - 37 goluri, LOCUL 6
Goluri/aruncări: Valentina Ardean-Elisei - 53 %, LOCUL 11
Pase de gol: Narcisa Lecuşanu - 22 pase, LOCUL 9
Blocaje+recuperari: Carmen Amariei - 13 acţiuni, LOCUL 11echipa ideală:
Portar: Katrine Lunde Haraldsen (Norvegia)
Extremă stanga: Valentina Elisei-Ardean (România)
Inter stânga: Tonje Larsen (Norvegia)
Centru : Kristine Lunde (Norvegia)
Pivot : Begona Fernandez (Spania)
Inter dreapta: Grit Jurack (Germania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite