Stângă: „Paleu sigur a încercat să dea mită!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stângă: „Paleu sigur  a încercat să dea mită!“
Stângă: „Paleu sigur a încercat să dea mită!“

Antrenorul echipei de handbal masculin Pandurii Târgu Jiu a spus că fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Petru Paleu, ar fi fost în stare să le ofere bani arbitrilor danezi. Oameni din handbalul românesc cred că Paleu se poate folosi de astfel de practici.

Numele lui Petru Paleu încă mai bântuie handbalul, chiar dacă fostul vicepreşedinte al Federaţiei a demisionat la începutul acestui an, după eşecul naţionalei de handbal masculin la CM din Croaţia.

El a fost readus în actualitate zilele trecute, când arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen, ­l-au acuzat că le-ar fi oferit câte 30.000 de euro şi serviciile a două prostituate pentru a favoriza naţionala României în returul cu Muntenegru pentru calificarea la Mondialele din 2009.

Petru Paleu îşi susţine cu vehemenţă nevinovăţia, afirmând că le-a dat arbitrilor câte o sticlă de vin vechi şi păpuşi îmbrăcate în port popular. Unii dintre oamenii din handbal, care l-au cunoscut pe Paleu, spun că fostul vicepreşedinte ar fi fost în stare să facă asemenea „oferte”. „Dacă arbitrii danezi spun asta, înseamnă că aşa s-a întâmplat. Îi cred pe ei. Paleu sigur a încercat să dea mită. La domnul Omer nu mă bag, nu ştiu”, a declarat Vasile Stângă, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu.

„Domnul paleu s-a trădat singur“

Tehnicianul gorjenilor mai adaugă că se ştia despre acest caz încă de anul trecut, însă nu a fost mediatizat. „Lumea handbalului discuta despre lucru acesta, însă a ieşit acum la iveală deoarece acum au avut de ce să se lege şi vor să amplifice un scandal de corupţie în arbitrajul internaţional, acela din Germania, în care este implicată echipa THW Kiel”, a mai spus Stângă. 

Afirmaţiile lui se bazează şi pe declaraţiile lui Petru Paleu de după Campionatele Mondiale: „Domnul Paleu s-a trădat singur când a ieşit la televiziuni cu declaraţii cum că prin metode ortodoxe sau neortodoxe el va ajuta naţionala de handbal masculin a României să se califice şi la alte ediţii. El se lăuda atunci, dar nu ştia că face nişte declaraţii care mai târziu îl vor denigra”, a mai adăugat antrenorul handbaliştilor de la Târgu Jiu.

Gaţu vrea dovezi concrete

Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, susţine că nu ştia nimic dinainte despre acest caz. „Eu nu ştiu ce ştie domnul Stângă sau ce a auzit şi nici nu comentez spusele lui. Eu am luat cunoştinţă despre acest caz ieri (n.r.-marţi) din presa daneză. Nu am ştiut nimic până atunci. Chiar acum (n.r.- ieri) am trimis o adresă către forul internaţional pentru a ne explica şi a cere de a fi justificate acuzaţiile care ni se aduc şi mai ales de ce a apărut aşa de târziu această acuzaţie”, a declarat Cristian Gaţu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite