„La Veszprém, fetele joacă în 8!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Cozma
Marian Cozma

Tricoul lui Marian Cozma, decedat în 2009 chiar la Veszprém, acoperă o peluză întreagă a sălii. Tatăl fostului handbalist spune că fiul său va oferi azi din ceruri ajutorul divin pentru o calificare în finală a Oltchimului. Returul cu Gyor se joacă azi (ora 17.00 / Digi Sport).

Oltchim a câştigat la patru goluri diferenţă turul semifinalei cu Gyor, jucat la Râmnicu Vâlcea, 35-31, dar manşa a doua, din Ungaria, se anunţă infernală.

Pentru a crea o atmosferă cât mai apăsătoare, şefii lui Gyor au mutat meciul în impunătoarea sală de 5.000 de locuri, de la Veszprém, dar asta s-ar putea întoarce împotriva lor.

Veszprém Arena este sala în care handbalistul român, Marian Cozma, a făcut istorie şi unde încă este idolatrizat de fanii.

Veszprém, spre deosebire de restul Ungariei, este datorită bucureşteanului care a jucat la echipa masculină până în 2009, locul unde românii nu sunt la fel de urâţi, ba dimpotrivă. Fetele lui Radu Voina vor juca având deasupra lor tricoul uriaş al lui Marian, inscripţionat cu număr său, 8.

„Fetele vor juca în 8 la Veszprém. Marian e cu ele de la înălţimea peluzei unde atârnă tricoul său. Oltchim se va califica în finală. Veţi vedea", a afirmat Petre Cozma, tatăl handbalistului care a pierit la doar 26 de ani.

Cozma senior n-a putut să meargă şi el în Ungaria din cauza unor probleme de sănătate. În ziua meciului, Huţupan şi compania vor depune şi o coroană de flori la statuia lui Marian Cozma amplasată chiar în faţa sălii unde se va juca meciul decisiv.

Voina: „Apărarea va decide calificata!"

Radu Voina, antrenorul echipei vâlcene, a declarat ieri că echipa care se va apăra cel mai bine şi care va reuşi să-şi fructifice contraatacurile, se va califica în finală. „În apărare va fi lupta. În tur am marcat 35 de goluri, care este enorm în faţa unor portari de talia lui Haraldsen sau Palinger. Dar, să nu uităm că am şi primit 31. Apărarea noastră nu a funcţionat cum ar fi trebuit. Am luat prea multe goluri. Dacă ne apărăm cum trebuie, vom merge mai departe", a afirmat tehnicianul româncelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite