Spiridon, recordmenă la meciuri în Liga Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la al 12-lea sezon consecutiv în cea mai puternică competiţie intercluburi, Simona Spiridon (110 partide) a doborât deja recordul Luminiţei Huţupan (106 partide). Pivotul lui ETO Györ joacă sâmbătă în semifinalele Ligii Campionilor împotriva formaţiei spaniole Itxako, unde evoluează clujeanca Oana Şoit.

O fata-morgana pentru majoritatea sportivilor autohtoni, Liga Campionilor a devenit deja un mod de viaţă  pentru Simona Spiridon. Austriaca de origine română a ajuns deja la 110 partide în această competiţie, depăşind în acest sezon recordul deţinut de legendara Luminiţa Huţupan. Mai mult, handbalista de la ETO Györ îşi mai poate încă îmbunătăţi performanţa, ea fiind calificată cu formaţia maghiară în semifinale.

„Pentru mine este o mare mândrie că am reuşit să joc constant la acest nivel. Este o dovadă a faptului că am tratat mereu handbalul cu profesionalism. E nevoie de o pregătire fizică exemplară pentru a putea face faţă acestui ritm, dar cred că şi mai importantă este latura mentală deoarece în Liga Campionilor presiunea este una enormă", explică Spiridon cheia succesului ei.

Chiar dacă Oltchim a părăsit prematur Liga Campionilor în acest sezon, România va avea trei reprezentante în penultimul act al competiţiei: Oana Şoit (Itxako), Simona Spiridon şi Aurelia Brădeanu (ETO Györ). Cele trei se vor confrunta chiar sâmbătă în Spania în prima manşă a semifinalelor. „Avem o formaţie omogenă şi foarte puternică în acest sezon. Toată lumea aşteaptă să câştigăm în sfârşit trofeul şi eu simt că parcă acum e momentul. 

Nu va fi însă uşor deloc pentru că Itxako este o reprezentantă a handbalului spaniol. Au un joc foarte incomod, cu o apărare agresivă şi se agaţă de orice minge timp de 60 de minute. Nu mă cunosc personal foarte bine cu Oana Şoit, dar am urmărit meciurile ei din Liga Campionilor şi cred că este o jucătoare utilă în angrenajul lui Itxako", a subliniat Spiridon, care a marcat 37 de goluri în acest sezon al Ligii Campionilor.

Îşi doreşte un copil

Contractul lui Spiridon cu formaţia maghiară expiră la finalul acestui sezon, iar cele două părţi nu s-au înţeles momentan pentru prelungirea lui. Pivotul lui ETO Györ spune că va decide următoarea ei destinaţie abia la vară deaorece aşteaptă deznodământul participării în Liga Campionilor.

„Am oferte de la mai multe cluburi din Europa, dar nu m-am hotărât încă. Cred că m-aş putea adapta oriunde, chiar şi în China sau Japonia. Există posibilitatea şi să iau un an de pauză pentru a face un copil, dar aici totul depinde de cum va vrea Dumnezeu", ne-a dezvăluit Simona.

"Pentru mine este o mare mândrie că am reuşit să joc constant la acest nivel. E nevoie de o pregătire fizică exemplară, dar cred că şi mai importantă este latura mentală deoarece în Liga Campionilor presiunea este una enormă.''

Simona Spiridon
handbalistă

Simona Spiridon

Data şi locul naşterii: 1 februarie 1980, Roman
Înălţime şi greutate: 1,85 metri / 77 kg

-A jucat pentru Silcotub Zalău 1998-2001, Hypo Viena 2001-2006, Rulmentul Braşov 2006-2007 şi ETO Györ 2007-prezent
- Finalistă a Cupei Cupelor 2004 cu Hypo Viena
- Finalistă a Ligii Campionilor cu ETO Györ în 2009
- Campioană europeană (1998) şi mondială (1999) de tineret cu România
- Are 86 de selecţii şi 334 de goluri pentru Austria
- Are 9 selecţii şi 21 de goluri pentru România

Româncele cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor:

1-Simona Spiridon - 110 partide  (Hypo Viena, Rulmentul şi ETO Györ)
2-Luminiţa Huţupan - 106 partide (Oltchim Rm. Vâlcea, Krim Lbubljana şi Kometal Skopje)
3-Aurelia Brădeanu  - 91 partide (Oltchim Rm. Vâlcea, Rapid Bucureşti şi ETO Györ)
4-Cristina Vărzaru - 83 partide (Oltchim Râmnicu Vâlcea, Rapid Bucureşti şi Viborg )
5-Gabriela Rotiş-Nagy - 71 partide (Hypo Viena, Slagelse şi ETO Györ)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite