Speranţă de patru goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condusă la pauză (13-17), Oltchim a avut o revenire senzaţională în repriza secundă şi are acum un avantaj, fragil totuşi, pentru calificarea în finală. Returul va avea loc sâmbătă, 7 aprilie, la Veszprem.

Oltchim a început prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor cu doi pivoţi, Manea şi Vetkova, precum şi cu Tolnai în poartă. După un început echilibrat, campioana României a reuşit desprinderea la două goluri (5-3, min. 8) graţie preciziei Danei Băbeanu la aruncările de la 7 metri, „torpilelor" Aurelei Brădeanu şi reuşitelor pe contraatac a lui Managarova.

Gyor a reuşit să egaleze la 6, iar apoi să preia conducerea (6-7) graţie în special braziliencei Amorim, care, fiind o jucătoare masivă, şi-a pus în valoare aruncările de la distanţă. Unguroaicele au profitat de faptul că Oltchim a jucat în inferioritate şi s-a detaşat (6-10, min. 19). Situaţia putea fi şi mai critică pentru Oltchim dacă Luminiţa Huţupan-Dinu nu ar fi stopat trei atacuri ale lui Gyor.  

Erorile neprovocate, majoritatea comise în atac, au făcut ca echipa noastră să fie condusă cu 13-17 la pauză - în ultima secundă, Lekici a înscris un supergol, cu spatele la poarta apărată de Luminiţa Huţupan-Dinu. Intrarea Adei Nechita a coincis cu o senzaţională revenire a Oltchimului, care a egalat la 18 în nici patru minute!

Unguroaicele au acuzat şocul şi au primit noi „lovituri" pe contraatac. Karl Bohn a cerut time-out, însă degeaba! Vizitiu, Curea, Ozel şi celelalte „galactice" s-au detaşat la 24-19 (min. 40)!

În cealaltă semifinală, Larvik - Buducnost 20-22

Festivalul a continuat, diferenţa crescând la şapte goluri (30-23). Iar atunci când s-au irosit atacuri a intervenit salvator Luminiţa Huţupan-Dinu, care a avut câteva parade uimitoare, în poziţie de „unu la unu".

Oltchim a câştigat cu 35-31, Gorbicz închizând lista marcatoarelor cu o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde. Revanşa se joacă sâmbătă, la Veszprem. În cealaltă semifinală, Buducnost s-a impus cu 22-20 la Larvik.

Oltchim: Dinu, Tolnai, Knezovic - portari; Băbeanu 2, Curea 7, Managarova 3, Nechita 5, Ardean, Farcău, Meiroşu 2, Vetkova 2, Chirilă, Manea 1, Ozel 3, Brădeanu 5, Vizitiu 5

Antrenor: Radu Voina

Gyor: Haraldsen, Palinger - portari; Toth, Planeta, Radicevici 2, Loke 6,
Verten, Gorbicz 9, Kovacsics 2, Amorim 10, Orban, Hornyak 1, Gros, Lekici 1

Antrenor: Karl Eric Bohn

"Am făcut multe greşeli în prima repriză, dar ne-am revenit după pauză, când nu le-am mai dat şanse adversarelor. Mulţumim publicului care ne-a împins de la spate şi ne-a ajutat să întoarcem scorul. "

Aurelia Brădeanu jucătoare Oltchim

"Dacă vom lupta şi în retur cum am făcut-o acum şi dacă va merge din nou apărarea, avem şanse de calificare în finală. În prima repriză am avut emoţii, dar le-am lăsat la vestiare şi am luat-o de la zero."

Valentina Elisei jucătoare Oltchim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite