Şi-au complicat singure şansele de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltchim a pierdut surprinzător meciul de debut în noul sezon al Ligii Campionilor, scor 23-27 (12-14), în faţa danezelor de la Randers. Eşecul contra formaţiei daneze complică mult ecuaţia calificării, în contextul în care din grupa C mai face parte Larvik, echipă care a realizat super-transferuri în intersezon.

Deşi pornea ca favorită în confruntarea din Danemarca, Oltchim a pierdut clar, scor 23-27 (12-14), în faţa câştigătoarei Cupei EHF din sezonul trecut. Gazdele, debutante în cea mai puternică competiţie intercluburi, au dominat partida şi au condus chiar la opt goluri cu zece minute înainte de final.

Paradele Paulei Ungureanu şi eficacitatea Roxanei Gatzel, marcatoare a opt goluri, au limitat totuşi proporţiile dezastrului pe final. Pentru Oltchim au marcat: Roxana Gatzel 8 (5), Yeliz Özel 4, Ionela Stanca 3, Valentina Ardean Elisei 3, Patricia Vizitiu 2, Oana Manea 1, Cristina Neagu 1 şi Adriana Nechita 1.

În contextul în care Toulon este fără îndoială outsidera grupei, Oltchim mai are acum doar două posibilităţi pentru fi sigură de locul secund: să bată pe Randers în retur la minimum cinci goluri sau să obţină cel puţin un rezultat pozitiv cu Larvik.

Larvik, o „nucă tare" în acest sezon

Următorul meci al „galacticelor" este programat duminica viitoare, de la ora 19.00, în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea, în faţa formaţiei franceze Toulon. Semifinalistă în ediţia trecută, Larvik are în componenţă nu mai puţin de nouă jucătoare, campioane olimpice şi europene cu „naţionala" Norvegiei.

Larvik le-a achiziţionat în intersezon pe Katya Nyberg (aproape 400 de goluri pentru Norvegia), franţuzoaica Cecilie Leganger (cel mai bun portar din lume), pe Kristin Riegelhuth (cea mai bună jucătoare a anului 2008) şi pe Gro Hammerseng (cea mai bună jucătoare a anului 2007).

HCM Constanţa se luptă cu Real

Cu un nou tehnician pe bancă, în persoana fostului secund Eden Hairi, HCM Constanţa joacă diseară, de la ora 20.00, în direct pe Digi Sport, în deplasare, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor.

Adversari vor fi „galacticii" de la Ciudad Real, tripli câştigători ai competiţiei în ultimele cinci sezoane. Energia Tg.Jiu a părăsit, ieri, Cupa EHF în turul II după ce a pierdut şi manşa a doua a confruntării cu Porto, scor 19-28.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite